Padel buldrer frem i foreningerne

Padel buldrer frem i foreningerne

Padel buldrer frem i foreningerne 1200 800 Padel i Danmark

Medlemstallet for padel er gået 2,5 gange frem på et enkelt år i DIF og DGI’s opgørelse for 2021. De officielle tal viser, at der i 2021 var 8.937 padelmedlemmer i landets klubber.    

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at padelsporten har erobret Danmark fra alle breder. Seneste bevis på det kom onsdag, hvor Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI offentliggjorde idrættens medlemstal for 2021.

I sammenligning med 2020 har padelsporten haft en fremgang på uhyrlige 162 procent. Der er med andre ord blevet 2,5 gange så mange padelspillere i klubberne.

I 2020 var der registreret 3.406 foreningsmedlemmer med padel som deres primære idræt. Ved denne medlemsopgørelse er det tal vokset til 8.937.

Målt i antal er padel den sport med tredjehøjest fremgang kun overgået af fodbold og golf.

Afdelingsleder for Team Tennis & Padel i DGI, Jesper Munk, er ikke i tvivl om, hvem der skal have cadeau for den enorme fremgang.

”De mange ildsjæle rundt om i landet lægger en kolossal energi i at etablere faciliteter og få anlagt padelbaner. Det er et kæmpe arbejde som kræver masser af tålmodighed. I ’Padel i Danmark’ er vi rigtig stolte af at kunne understøtte det arbejde med hjælp til fundraising, dialogen med kommunen og opstart af aktiviteter, når banerne er på plads,” siger Jesper Munk.

’Padel i Danmark’ er navnet på DGI og Dansk Tennis Forbunds samlede indsats for at udvikle padelsporten og forankre den i den danske foreningsmodel.

Stor tilslutning

Direktør i Dansk Tennis Forbund, Emil Bødker, istemmer med de positive takter for padel.

”Det er rigtig fedt at se hvor mange forskellige grupper, der har kastet sig over padel. Vi ser mænd, kvinder, familier, mange unge og i sagens natur mange nybegyndere, som lynhurtigt bliver grebet af spillet og legen på alle mulige måder,” siger Emil Bødker.

Den store fremgang for padel i foreningsregi kan også aflæses andetsteds. Pladserne på padeltrænerkurserne rives væk og antallet af hold er femdoblet i holdturneringen Arla Protein Ligaen.

For at blive talt med i opgørelsen, skal man have været medlem af en klub i mindst tre måneder. Dermed er padelklubbernes vækst fra oktober 2021 til april 2022 ikke opgjort. Og med udviklingen i antallet af foreninger med padelbaner, står det allerede nu klart, at medlemstallet for padel i 2022 langt vil overgå tallet for 2021.

”De mange ildsjæle rundt om i landet lægger en kolossal energi i at etablere faciliteter og få anlagt padelbaner. Det er et kæmpe arbejde som kræver masser af tålmodighed. I ’Padel i Danmark’ er vi rigtig stolte af at kunne understøtte det arbejde med hjælp til fundraising, dialogen med kommunen og opstart af aktiviteter, når banerne er på plads.”
– Jesper Munk, afdelingsleder i Team Tennis & Padel i DGI