Padel i Danmark

Om os

Du er fanget i hjørnet. Med sveden piblende af panden. Hjertet pumper afsted. Pludseligt bukker du i benene. Drejer hånden. Og med en elegant, kontrolleret bevægelse graver du bolden op fra lavt leje, slår et uimodståeligt baghåndslob over modstanderne på den anden side af nettet og stormer frem mod nettet med din makker ved din side. Forsvar er vendt til angreb. En umulig situation er med ét jeres chance for at vinde duellen. Adrenalinen pumper i kroppen.

Har du spillet padel, kender du følelsen. Har du din padel-debut til gode, så har du også den fede følelse til gode. Og hos Padel i Danmark garanterer vi, at du vil mærke den hurtigere, end du forestiller dig.

Hvordan kan vi være så skråsikre? Jo, for padel er et suverænt spil for alle. Et lækkert gameplay. Stærkt vanedannende. På den gode måde.

Padel består ganske enkelt af følgende: Dig og tre venner med en bold og hver sit bat på en bane omgivet af glas og gitter. To mod to. Du og din makker skal gøre hinanden gode, så I kan vinde over de andre. Halter det lidt med fysikken eller teknikken, så kan I måske køre sejren hjem på kløgt og taktiske evner.

Det er derfor, at padel er så fedt! Alle kan være med. Dig. Dine børn. Dine venner og veninder. Dine forældre. Dine bedsteforældre. Dine kolleger. På kryds og tværs.

Hvem er Padel i Danmark?

Vi kæmper en sag om at udbrede padel til personer fra nær og fjern. Fra kyst til land. Fra hjerte til hjerte. Kender du ikke til historien bag Padel i Danmark? Læn dig godt tilbage i sædet og hør om vores rejse her!

Siden årsskiftet har vi især haft fokus på fire områder: Klubudvikling og faciliteter, Uddannelse, Turneringer og Træningsmiljøer. Vi er godt i gang på alle fire områder. Nogle er allerede i luften; andre på vej. Og mere kommer til. Det hele med samme mål for øje, nemlig at udbrede og udvikle padel på sine egne vilkår.

– Emil Bødker, direktør i Dansk Tennis Forbund

Det kan godt være, at der står tennis i vores navne. Nogle mener, at padel er i familie med tennis. Eller badminton. Eller bordtennis. Eller squash. Hos DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund mener vi, at padel er sin egen. Padel skal have sin egen opvækst. Og udvikle sig i sin egen retning. Vores fælles padel-samarbejde kalder vi Padel i Danmark.

Potentialet er stort. Uden tvivl. Måske den nye folkesport? Det vil vise sig. En ting er sikkert: Man kan ikke snakke sig til at blive folkesport. Så vi arbejder i hvert fald for at gøre det til en sport for folket. For alle.

Hos Padel i Danmark indsamler vi viden og erfaringer om, hvordan foreningerne får etableret baner – og hvilken betydning, det har for deres foreningsliv. Lige fra aktiviteter til fællesskab.

Vi rådgiver og sparrer med foreninger, der har hørt rygtet om denne nye, formidable idrætsgren, som popper op i det danske land. Så vi kan øge deres vidensniveau, om hvad padel er for en størrelse – og hvordan de arbejder videre med at få baner og aktiviteter i deres forening.

Vi samarbejder med alle relevante aktører; lige fra kommuner og organisationer til kommercielle centre og samarbejdspartnere. Det kan være padel i skoler og padel for ældre. Det kan være Dansk Padel Tour og landsdækkende holdturneringer. Hele tiden med sigtekornet indstillet på at udbrede og udvikle padel i Danmark.

Vi har besøgt og spillet på de fleste af banerne i Danmark. Både hos foreninger og kommercielle centre. Uanset hvor vi har været, har oplevelsen en ting til fælles: Alle brænder for at udvikle sporten i hver en krog af landet til gavn for spillerne. Det samme gør vi. Derfor arbejder vi også på gode samarbejdsaftaler og relationer og på at finde gode veje sammen, så kommercielle centre går hånd i hånd med landets foreningsbaserede baner.

Det er vigtigt at understrege, at selvom arbejdet med padel foregår i tennis-regi, betragter vi padel som sin egen. Padel skal have sin egen opvækst og udvikle sig i sin egen retning.

– Jesper Munk, idrætsansvarlig hos DGI Tennis

Vi har stået med boldkurven og tilpasset niveauet i øvelserne, så lykkefølelsen lyser ud af øjnene hos deltagerne på træningen. Vi ved, at dygtige trænere og frivillige ildsjæle er afgørende for udbredelsen af sporten. Uanset spillernes niveau i padel, skal niveauet på ham eller hende, der styrer boldkurven, være højt. Det gælder teknisk forståelse, spilforståelse og ikke mindst evnen til at skabe begejstring og fællesskab. Vi glæder os til at inspirere og uddanne trænere og frivillige ildsjæle, så vi sammen kan skabe de bedste træningsmiljøer over alt i Danmark.

Vi har været forbi Videbæk, Vallensbæk og flere andre med boldkurven på en kold efterårsaften og undervist trænere og ildsjæle i de mest grundlæggende padel-elementer. Så de kan få skudt aktiviteter i gang. Til gavn for klubbens medlemmer. Og nye medlemmer. Vi glæder os til at besøge flere klubber med boldkurven fuld af padel-inspiration.

Vi har undervist skoler og specialskoler og selv mærket, hvordan børnene hurtigt tager padel til sig – for de kan mærke succesen på egen krop. Vi glæder os til at arbejde endnu mere med at få bredt padel ud til skoler.

  • Vi har undervist ældre og ved, at padel kan noget, når fysikken ikke kan det samme som tidligere. Banen er mindre end fx en tennisbane. Du dækker et mindre område og har længere tid, fordi væggen er din ven. Vi glæder os til at få bredt padel ud til denne målgruppe.
  • Vi har selv set de der øjne, der lyser af stolthed, når en begynder for første gang lykkes med at ramme bolden – efter den har ramt bagvæggen. Både med børn og voksne. Vi har lagt ører til masser af glædesudbrud og klaskende high fives på baner over hele landet. Og vi har selv både jublet og fået en øretæve.

Hos Padel i Danmark elsker vi nemlig denne sport. Som mange andre. Og vi knokler for at skabe endnu flere padel-elskende danskere. Vi vil – gerne sammen med alle fantastiske entusiaster – få padel-glæden til at spire frem over det danske landskab. Vi vil drysse begejstringen for den populære sport ud i hver en afkrog. Om det handler om skole-padel i Nordjylland, inspirationsbesøg i padel på Falster eller elite-turnering i padel på Fyn.

Vi har set og mærket på egen krop, hvad padel gør ved én. Padel gør godt. Padel giver sved på panden, smil på læben og nye fællesskaber.

Padel er for alle i Danmark.