Hvad er padel? – FAQ

Hvad er padel? – FAQ

Hvad er padel tennis? Er det ens med padel? Og hvad går sporten egentlig ud på? Vi har lavet en FAQ, hvor du kan finde svar på nogle af dine spørgsmål!

 • Padel tennis er den mest brugte betegnelse både i folkemunde og i smarte søgemaskiner på nettet. Det er på trods af, at sporten officielt har betegnelsen padel.

  I sagens natur betegner de to navne den samme sport.

 • For at spille padel mangler du kun en bold, et bat og tre andre spillere. Derudover skal der selvfølgelig være en padelbane til rådighed.

  Padel bliver – næsten – altid spillet i double-format. Det vil sige, at der på banen er fire spillere, der spiller imod hinanden i par. Det handler om at vinde 6 partier for at vinde et sæt, og der spilles altid til bedst ud af tre sæt.

  Der findes dog også singlebaner, hvor man dyster en mod en.

  Du kan læse meget mere omkring spillet og reglerne i padel her.

 • Banen er 20 x 10 meter, og den kan ligge både indendørs og udendørs. Væggene består både af glas og trådhegn, og de omgiver næsten hele banen bortset fra indgangene og over banen. I midten er der et net, der er en anelse lavere end i tennis.

  Underlaget på padelbanen består oftest af kunstgræs, hvor et meget tyndt lag af sand dækker banen, hvilket gør underlaget mere skridsikkert.

  Optegning af padelbane
  Banen for padel tennis/padel har disse mål.
 • Gennem tiden er adskillige sportsgrene udsprunget af tennis. Derimellem er padel tennis, som nu har lagt ketchersportens navn fra sig. På trods af samme forfader adskiller de forskellige sportsgrene sig fra hinanden.

  For eksempel er en sport som paddle tennis højst sandsynligt årsagen til, at mange stadig kalder padel for padel tennis. På trods af det sammenlignelige navn bruger de to sportsgrene ikke de samme elementer. Den største forskel er umiddelbart, at væggene ikke er en del af spillet i paddle tennis.

 • Padel blev opfundet i 1962 eller 1969 af mexicaneren Enrique Corcuera. I padelverden er flere troværdige kilder usikre på, om spillet kom til verden i starten eller i slutningen af 1960’erne. Uanset har spillet kun ændret sig en smule siden da, og mange af grundelementerne er de samme.

  Du kan læse meget mere omkring padels historie her.

 • Det er svært at give et præcist svar på, for det kommer an på, hvor du spiller. I mange foreninger kan du være medlem, betale et kontingent og spille frit. Skal du blot leje en bane i en forening eller et padelcenter, er prisen typisk mellem 200-300 kroner for en time. Prisen for baneleje afhænger af udbyderen, og derfor kan du passende undersøge prisen for leje af baner i dit lokalområde.

  Et padel bat koster alt mellem 300 kroner og flere tusinde kroner. Et rør med tre padelbolde koster cirka 50-60 kroner.

  Mange steder kan du låne udstyr ved padelbanen, men det er ikke en selvfølge. Undersøg hjemmesiden for padelcentret eller foreningen for mere info.

 • Du skal bruge et bat og en bold for at spille padel. Udstyret kan du muligvis låne ved padelbanen.

  Tidligere var padel tennis bat ret simple. I dag har både materialerne og navnet ændret sig, så du kan få padel bat i flere former og i varieret kvalitet. Vi råder dig til at undersøge de mange typer af bat, hvis du går meget op i dit spil.

  Boldene har et mindre tryk end almindelige tennisbolde, hvilket er en vigtig del af spillet. Heldigvis er det nemt at få fat i padelbolde, og mange foreninger og padelcentre sælger dem ved banerne.

 • Antallet er baner har været stærkt stigende i Danmark de sidste par år, og udviklingen ser ud til at fortsætte. Da 2019 begyndte var der omkring 30 baner. Året efter var tallet omkring 100 baner, og ved indgangen til 2021 var der mere end 200 baner.

  Vi forventer, at vi runder over 500 padelbaner i Danmark ved udgangen af 2021.

  Find mange af de danske padelbaner her.

Har du flere spørgsmål til det der ”padel tennis”?

Interessen for padel er stor, og det samme er stakken med spørgsmål, som en frembrusende sport af denne kaliber bringer med sig. Her på siden har vi kort besvaret nogle af de hyppigste spørgsmål, som både spillere, foreninger og kommercielle aktører søger svar på. Når vi hjælpes ad med at nedbryde stakken, får padel endnu bedre forudsætninger for at blive etableret trygt og sikkert i Danmark.

Sidder du inde med spørgsmål af en anden karakter? I så fald kan du altid kontakte os!