Træneruddannelse


Bliv uddannet til padeltræner

Dygtige trænere og frivillige ildsjæle er afgørende for udbredelsen af enhver sport. Uanset spillernes niveau skal niveauet på ham eller hende, der styrer boldkurven, være højt. Det gælder teknisk forståelse, spilforståelse og ikke mindst evnen til at skabe begejstring og fællesskab.

Vi har undersøgt, hvordan træningspas i padel foregår i både ind- og udland, mens vi også har draget inspiration fra andre sportsgrene. Den viden har vi omdannet til nogle unikke uddannelser i padel med henblik på at støbe et hav af nyuddannede padeltrænere, hvilket både sporten og spillerne fortjener. På den måde kan vi sammen skabe de bedste træningsmiljøer over alt i Danmark.

Padeltræner 1

Padeltræner 1 er et grundlæggende trænerkursus, som går i dybden med trænerrollen, og hvad den indebærer. Du får her indsigt i trænerens opgaver, motivation, adfærd, fremtoning og egenskaber. Du lærer, hvordan du laver aldersrelateret træning, og hvordan du planlægger en undervisning.

Vi gennemgår padelreglerne og de basale tekniske aspekter, så du er klædt på til at komme i gang med at undervise i padel for begyndere i alle aldre.

*Har du gennemført Tennistræner 1 eller en lignende træneruddannelse tidligere, kan du ansøge om dispensation til at starte på Padeltræner 2. Du skal i givet fald kunne fremvise et kursusbevis.

Kommende Padeltræner 1-uddannelse:

  • Lørdag d. 27. november 2021 kl. 10-17 hos PadelBoxen, Odense. Tilmeld dig her.
  • Lørdag d. 27. november 2021 kl. 12-19 hos ProPadel, Nordhavnen. Tilmeld dig her.

Pris: 1.100 kr.

Padeltræner 2

I Padeltræner 2 tager vi for alvor fat i sporten og dens tekniske og taktiske facetter. Du lærer om korrekt positionering og slagteknikker, får opbygget en fundamental viden om de taktiske og kommunikative facetter, samt gode øvelser til at tage direkte med ud på banen. Du lærer at kunne demonstrere alle padelsportens slag, og hvordan og hvornår de bedst bruges.

Du lærer også byggeklodserne til at kunne bygge og træne dine spillere mest hensigtsmæssigt i forhold til deres udvikling i sporten; hvilke områder der bør fokuseres på hvornår.

Kommende Padeltræner 2-uddannelse:

  • Søndag d. 28. november 2021 kl. 10-19 hos PadelBoxen, Odense. Tilmeld dig her.
  • Søndag d. 28. november 2021 kl. 10-19 hos ProPadel, Nordhavnen. Tilmeld dig her.

Pris: 1.300 kr.

Padeltræner i aktion

Under uddannelsen til padeltræner får du også kendskab til mange øvelser, som du kan bruge til forskellige aldersgrupper.

Sådan bliver du en god padeltræner

Mens padel etablerer sig med en hurtigere hastighed end en velslået smash, sørger vi for, at du som træner eller frivillig kan følge med. Den frembrusende sport kan nemlig risikere et dyk i popularitet, hvis der mangler dygtige ildsjæle med en relevant bagage i form af en dybdegående uddannelse i padel.

Vores uddannelser introducerer dig til rollen som træner på to forskellige niveauer. Første trin på uddannelsestrappen lærer dig de basale færdigheder, som du kan nå utroligt langt med som træner. Andet trin er tiltænkt dig, der har et ønske om at træne spillere på et højere niveau eller at kende til de mere avancerede aspekter af spillet.

Begge uddannelser har især ét element til fælles. Det sociale. Det er ikke kun mængden af viden, som skaber den gode træner på padelbanen. Den gode padeltræner fokuserer også på det sociale, hvilket er med til at bygge rammerne om et trygt, lærerigt og inspirerende træningsmiljø for både dig, spillerne og foreningen.