Niveauinddeling i padel

Niveauinddeling i padel – Hvilken farve er du?

Da padel er en sportsgren med få år på bagen, har vi lavet en niveauinddeling i padel for at gøre det nemmere for dig som udøver at kende til dit spilniveau. Udfold farverne herunder og find din plads i vores niveauinddeling i padel!

  • Jeg er blevet introduceret til grundslagene, så jeg kan slå forhånd og baghånd. Jeg er en smule bekendt med bagvæggen, men den driller stadig. Jeg kan scoresystemet og er i stand til at spille kampe.

  • Jeg kan udføre størstedelen af de grundlæggende slag. Jeg kan slå forhånd og baghånd og har kendskab til brug af forskelligt spin. Jeg kan delvist klare mig ved nettet – det er dog ikke altid, at jeg lige har det rigtige greb. Og jeg mangler stadig at blive rigtig gode venner med væggene i forsvarsspillet.

    Jeg har lært at bruge lobbet aktivt i mit spil. Samtidig kan jeg veksle mellem offensive og defensive positioner på padelbanen. Jeg er begyndt at spille turneringer på kategori C niveau og vinder måske en kamp hist og her.

  • Jeg er blevet komfortabel i mange af spillets facetter. Jeg kan forsvare mig med brug af væggene. Jeg er i stand til at kunne vinde nettet fra modstanderne, hvor jeg kan styre mine flugtninger og spille over hovedet. Jeg kender til forskellen på brug af smash og bandeja og er i stand til at kunne veksle mellem de to slag alt efter spilsituationen og min placering på banen.

    Jeg spiller jævnligt turneringer i padel. Jeg præsterer flot i Kategori C turneringer og er begyndt at søge større udfordringer i kategori B, hvor jeg dog stadig taber flere kampe, end jeg vinder.

  • Jeg spiller ubesværet over alt på banen. Jeg ved, hvor jeg skal placere mig på banen i alle situationer, både i offensiven og defensiven. Jeg kan styre farten og spin i alle mine slag og placere dem, hvor jeg vil. Jeg spiller gerne flere gange om ugen. Derudover deltager jeg i turneringer i kategori A og B flere gange årligt.

Hvad betyder dit niveau i padel?

Når du kender dit niveau i padel, har du et fundament for udvikling. Fundamentet giver dig bedre overblik over de færdigheder, som du kan forbedre. Nogle færdigheder tager lang tid at forbedre. Andre færdigheder lærer du at mestre i en fart. Overordnet er den populære padelsport begyndervenlig. Derfor går de fleste hurtigt fra den grønne kategori til den blå kategori. Af den grund kan du godt forberede dig på at blive god på rekordtid!

Du får også nemmere ved at tilmelde dig de rigtige rækker til turneringer, hvis du kan se dig selv i en af vores niveauinddelinger i padel og de dertilhørende beskrivelser. De færreste i begynderkategorien får en fantastisk oplevelse, hvis de tilmelder sig en turnering, hvor modstanderne står med det sorte bælte i padel.

Vores niveauinddeling i padel her på siden er blot et pejlemærke i forhold til de niveauer, som generelt gør sig gældende i denne sports univers. Det er kun til turneringer, hvor du får points, som rent officielt beskriver dit niveau i padel. De point gør sig gældende på vores ranglister i padel.

Niveauinddeling i padel

Selvom der er forskellige niveauinddelinger i padel, er der også ofte tale om rækker afgrænset af alder.

Stig hurtigere i niveau ved at træne i en padel klub

Vil du lære at slå den hårdeste smash eller den skarpeste returbold? Det kræver, at du har styr på, hvordan du skal holde battet, ramme bolden og slå slaget. Heldigvis er vi i gang med at uddanne padeltrænere over hele landet, så du kan få træning tilpasset lige præcis dit niveau og dine ambitioner. Trænerne befinder sig ved nogle af disse padel klubber og padelbaner i Danmark.

Det er ikke alle, der nødvendigvis har brug for en træner. Hvis du blot spiller med dine venner i ny og næ, vil du hurtigt lære spillets basale facetter fra gang til gang. Med tiden vil du dog muligvis opleve, at du pludselig får svært ved at udvikle dit spil. Det kan sætte en stopper for glæden, som opstår, når læringskurven er stejl.

Ved at spille padel i en forening får du muligheden for at arbejde på dit eget spil. Samtidig vil du også opleve fællesskabet og glæden ved at dyrke din hobby sammen med andre. De fleste steder kan du få en gratis prøvetræning for at finde ud af, om konkret træning i padel er noget for dig!