Julen bragte velsignet padelspil til dette års julecup

Julen bragte velsignet padelspil til dette års julecup

Julen bragte velsignet padelspil til dette års julecup 2560 1707 Padel i Danmark

Julehygge, fællesskab og padel stod på ønskelisterne hos de spillere, som i sidste uge drog mod årets julecup. Efterfølgende er et nyt punkt kommet på listerne: Ønsket om endnu flere turneringer i fremtiden.    

En hættetrøje fra Padel i Danmark hænger på nettet, mens en af deltagerne til dette års julecup anerkender modstanderens spil.

Det er første gang, at DGI og Dansk Tennis Forbund har afholdt en julecup gennem deres samarbejde Padel i Danmark, og arrangementet blev taget godt imod af deltagerne. Foto: Padel i Danmark

Tonerne fra Mariah Careys julehit havde allerede lagt sig som et snetæppe over PadelPadel Aarhus, da to kvinder trådte ind ad dørene i weekenden. Midt i centret strålede julemandens værksted, som for det utrænede juleøje mest af alt nok mindede om et dommerbord. De meldte deres ankomst hos en turneringsansvarlig fra Padel i Danmark, som i dagens anledning erstattede den hvidskæggede mand i den røde kåbe. Nu var det tid. Camilla Bjerre Clavilla og Carina Juel Kirk Kastrup var klar til årets julecup.

Et julebal med sjove kampe mod nye modstandere

Klokken ti begyndte festlighederne. Ud af højtalerne hørte deltagerne, hvem der skulle åbne ballet i henholdsvis damerækken og de to herrerækker. Camilla Clavilla og Carina Kastrup sad klar. De havde kørt hele vejen fra Holstebro, hvor de 2-3 gange om ugen træder ind på de firkantede baner i både centre og foreninger. Selvom makkerparret kun har dyrket padel i et år, har turneringsdelen allerede fået en helt special plads i deres julehjerter.

”Vi deltager i turneringer for at møde nogle andre modstandere, da vi normalt spiller mod mange af de samme piger, og vi spiller alle meget ens. Når vi kommer til et stævne, bliver vi derfor udfordret på en anden måde. Samtidig er vi konkurrencemennesker, så det er fedt at teste ens niveau og dyste mod andre frem for kun at spille kampe derhjemme,” fortæller Camilla Clavilla, hvis store glæde for turneringer har givet hende masser af oplevelser med padel i byer som for eksempel Kolding, Fredericia og Middelfart.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Carina Kastrup og Camilla Cavilla står smilende på billedet med deres sølvmedaljer rundt om halsen

Carina Kastrup (til venstre) og Camilla Clavilla (til højre) kunne tage et par velfortjente sølvmedaljer rundt om halsen efter en velspillet turnering med mange finesser og godt spil. Foto: Padel i Danmark

I løbet af formiddagstimerne testede makkerparret deres niveau mod de første modstandere i rækken. Julestemningen røg. Koncentrationen steg. Kun deres højeste niveau var tilladt. Erfaringer siger dem nemlig, at det sommetider er svært at forudsige, om der venter en storsejr eller et sviende nederlag.

”På grund af sportens korte levealder er det sindssygt spændende med turneringer, da vi ikke ved, hvor meget folk har nået at spille. Selv har vi svært ved at bedømme, hvilket niveau vi er på. Men vi har fundet ud af, at niveauet for rækken til denne juleturnering passer godt til os, og det har givet os nogle rigtig tætte kampe,” fortæller Carina Kastrup.

”Nytårsforsættet er at afholde mange flere turneringer”

Mens gavesækken med julegaver til deltagerne var ved at slippe op, slog Camilla Clavilla og Carina Kastrup deres sidste bandeja i damerækken. Makkerparrets skarpe aktioner i løbet af turneringen medførte en flot sølvmedalje, som gav dem endnu mere lyst til at skaffe ekstra pynt til trofæhylden samt bedre tekniske færdigheder fremover.

”Vi har lige tilmeldt os en turnering, og vi har tilmed haft fat i andre piger, da det jo vil være fedt at få flere med til turneringer. Personligt kunne jeg også virkelig godt tænke mig noget mere træning. Det er klart, at når man begynder at få mere fat i spillet, så kan man bygge på for at blive endnu bedre end modstanderne til turneringer. Og vi vil jo alle gerne udvide horisonten for at blive bedre og opnå vores potentiale,” fortæller Carina Kastrup.

Med stor sandsynlig får de snart deres juleønske om mere padel opfyldt, da Padel i Danmark allerede er ved at planlægge masser af turneringer, foreningsaktiviteter og padelarrangementer til det nye år.

Det er vores helt store nytårsforsæt at afholde endnu flere turneringer, end vi har gjort hidtil i Padel i Danmark. Vi har både kunnet mærke og høre på deltagerne, at de nyder stemningen og kampene til padelturneringerne, hvilket vi gerne vil bakke op om gennem en masse fede arrangementer og oplevelser for padelspillere i hele landet.
– Mads Bojsen, turneringsansvarlig hos Padel i Danmark

Turneringens afslutning stod for døren sidst på eftermiddagen, og Chris Rea havde passende overtaget mikrofonen fra musikkens snedronning. Det var tid for de to kvinder at gå ud ad dørene igen. Det var tid til at køre hjem mod julen. Før julefreden sænkede sig i centret, spidsede Mads Bojsen sin blyant for sidste gang. Et punkt skulle endnu engang tilføjes til en af deltagernes ønskeliste.

”Bare sørg for en masse turneringer med kvinderækker, og så er vi klar,” ønskede Camilla Clavilla på vej ud ad døren efter dette års julecup.