Dobbelt guld til 16-årige Emil Lilleøre ved DM i Padel

Dobbelt guld til 16-årige Emil Lilleøre ved DM i Padel

Dobbelt guld til 16-årige Emil Lilleøre ved DM i Padel 1600 1067 Padel i Danmark

Finalerne i DM i Padel – Powered by Arla Protein 2022 blev særdeles indbringende for den blot 16-årige Emil Lilleøre, der kunne tage to guldmedaljer med hjem fra DM-ugen. Finalerne blev sendt direkte på DRTV.

Emil Lilleøre og Betina Pedersen tog sejren over Tore Deleuran-Skjold og Line Irby Pihl i mix-finalen i DM i Padel – Powered by Arla Protein 2022. Foto: Morten OlsenEmil Lilleøre og Betina Pedersen tog sejren over Tore Deleuran-Skjold og Line Irby Pihl i mix-finalen i DM i Padel – Powered by Arla Protein 2022. Foto: Morten Olsen

DM i Padel – Powered by Arla Protein fandt sin afgørelse på Honnørkajen i Aalborg, hvor danmarksmestrene i dame-, herre- og mix-double skulle kåres. Alle finalerne blev tv-transmitteret af DRTV foran et talstærkt publikum på flere hundrede.

I mix-finalen mødtes førsteseedede Tore Deleuran-Skjold og Line Irby Pihl det andetseedede makkerpar Emil Lilleøre Madsen og Betina Pedersen på Honnørkajen i Aalborg.

I første sæt fulgtes parrene ad, og det var præget af intenst spil, hvor det kunne mærkes, at der var en DM-titel på højkant. En solid bold fra Deleuran-Skjold, sendte en enkelt gang den kun 16-årige Lilleøre Madsen ud af buret, der dog ikke kunne nå bolden, men fik anerkendende klap fra de mange fremmødte tilskuere. Der endte dog med, at det andetseedede par tog første sæt 6-3.

Andet sæt startede igen ligebyrdigt. Lilleøre Madsen og Pedersen bragte sig foran, men Deleuran-Skjold og Irby Pihl fandt rytmen og med stærkt spil, brød parret tilbage og tog andet sæt 6-3, der dermed sendte finalen ud i det tredje og afgørende sæt.

I tredje sæt kom Lilleøre Madsen og Pedersen godt fra start og bragte sig foran 3-1. Men Deleuran-Skjold og Irby Pihl kom stærkt tilbage og udlignede til 4-4. Herfra fulgtes parrene godt ad, før Lilleøre Madsen kunne smashe bolden ud af banen og lukke og slukke finalen og sammen med Betina Pedersen kalde sig vindere af mix-double i DM i Padel – Powered by Arla Protein 2022.

”Vi når lige at trække sejren hjem til sidst. Jeg synes virkelig, at min makker går ind og tager de rigtige chancer til sidst. Stor cadeau til Emil. En upcoming stjerne”, siger Betina Pedersen efter kampen.

Sejr til storfavoritterne

Emil Lilleøre kunne sikre sig sin anden guldmedalje, da han sammen med Tore Deleuran-Skjold tog sejren i herrerfinalen mod Jeppe Hey og Nikolaj Johan Thomsen i DM i Padel – Powered by Arla Protein 2022. Foto: Morten Olsen

I herrefinalen stod de to kombattanter fra mix-finalen nu på samme side af nettet, da Tore Deleuran-Skjold og Emil Lilleøre Madsen skulle forsøge at jagte guldet sammen mod makkerparret Jeppe Hey og Nikolaj Johan Thomsen fra Aarhus.

Og selv en førsteseedning til Deleuran-Skjold og Lilleøre Madsen og et nyerhvervet guld til Lilløre Madsen i mix-finalen, skræmte ikke Hey og Thomsen, der var kommet til Honnørkajen for at vinde. De spillede med stor selvsikkerhed og gav Deleuran-Skjold og Lilleøre Madsen, der begge spiller på landsholdet, kamp til stregen om titlen som danmarksmester i herredouble i DM i Padel – Powered by Arla Protein 2022.

Parrene fulgtes godt ad i første sæt, men derefter fandt Deleuran-Skjold og Lilleøre Madsen i den grad rytmen og hev første sæt hjem 7-5 i tiebreak.

Nikolaj Johan Thomsen høstede dog dagens største bifald, da han nåede en bold ude af buret og sendte den fladt, diagonalt ud gennem døraåbningen i den anden side.

Ved andet sæts start tog Deleuran-Skjold og Lilleøre Madsen den gode rytme med ind på banen igen, hvor de uden de store problemer kunne bringe sig foran 4-0. Hey og Thomsen havde flere gode momenter, og sikrede sig to partier, før Deleuran- Skjold og Lilleøre Madsen kunne knytte næverne og sikre sig sejren i herrerfinalen ved DM i Padel – Powered by Arla® Protein 2022 ved 6-2.

Dermed kunne Emil Lilleøre Madsen se frem til at få sin anden guldmedalje om halsen, mens Tore Deleuran-Skjold med sølvmedaljen i mix-finalen sikrede sig sit første guld.

”Det føles altid godt at vinde. Vi var nok forhåndsfavoritter, så det er altid rart at leve op til den favoritrolle også. Det er aldrig helt nemt at gå ind med en forventning om, at man skal vinde”, siger Tore Deleuran-Skjold.

Fuldført gameplan

I damefinalen kunne Maria Rasmussen og Trine Bassett til sidst stille sig øverst på podiet, da de sikrede sig sejren i to sæt mod Julia Wiese og Betina Pedersen. Foto: Morten Olsen

Efter en to timer og tre sæt lang semifinale lørdag, havde Betina Pedersen og Julia Isabella Wiese slidt sig til finalen i damedouble. På den anden side af nettet stod Trine Bassett og Maria Rasmussen, der havde haft en noget lettere vej til finalen.

Bassett og Rasmussen var klar fra start og havde lagt en gameplan, hvor de skulle trykke på oppe ved nettet. Det plan fuldførte parret og tog første sæt med cifrene 6-2.

Dermed kunne det velspillende par gå på banen til andet sæt tanket op på selvtillid og hev til sidst andet sæt hjem med cifrene 6-3. Dermed kunne de definitivt hive sejren i hus og kalde sig vindere af damedoublen i DM i Padel – Powered by Arla® Protein.

”Jeg synes, at vi spillede en god kamp, hvor vi forsøgte at holde vores gameplan med at komme op og tage nettet og bruge hele banen. Det synes jeg lykkedes meget godt,” siger Trine Bassett.

RESULTATER

Mix

  • Tore Deleuran-Skjold/Line Irby Pihl – Emil Lilleøre Madsen/Betina Pedersen 3-6, 6-3, 5-7

Herrer

  • Tore Deleuran-Skjold/Emil Lilleøre Madsen – Jeppe Hey/Nikolaj Johan Thomsen 7-5, 6-2

Damer

  • Trine Bassett/Maria Rasmussen – Betina Pedersen/Julia Isabella Wiese 6-2, 6-3

Facts om DM-ugen

DM-ugen er et nyt stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. DM-ugen afholdes også i Aalborg i 2023.

  • +180 danmarksmestre
  • +100 discipliner
  • 50 sportsgrene
  • 28 forbund

Det er DIF (Danmarks Idrætsforbund), der står bag DM-ugen i samarbejde med værtsbyen Aalborg. Koordinationen sker sammen med de mange forbund, der selv arrangerer og afvikler deres DM – oftest i samarbejde med en lokal forening.

Sociale medier og app