Tak for et fantastisk padel-år

Tak for et fantastisk padel-år

Tak for et fantastisk padel-år 1016 960 Padel i Danmark

Arla Protein Ligaen, DM-ugen, European Games og trænerkurser. Padel i Danmark kigger tilbage på et begivenhedsrigt år. 

Foto: Frank Cilius

Kransekagen står klar på bordet, og padelbattet er lagt væk for en – heldigvis, ganske kort – stund. 2024 nærmer sig med hastige skridt, og derfor er det blevet tid til at tage et tilbagekig på det begivenhedsrige padel-år i Padel i Danmark, der snart er gået.

For wow – 2023 har været helt suverænt. Så læn dig godt tilbage og nyd denne årskavalkade!

Begyndte med et brag

Året har budt på gode og velgennemførte turneringer – fra foreningsbanerne i Erritsø til det lille center i Ringsted – og kulminerende med den altid vanvittigt hyggelige JuleCup i Aarhus.

Og det været en sand fornøjelse at se, at padel hverken har en alder eller et køn. Børn, unge, voksne, ældre, kvinder og mænd har været flot repræsenteret ved Padel i Danmarks turneringer. Og hver og en har sørget for at skabe fantastisk stemning i landets foreninger og padelcentre, når vi har været forbi. Det ser vi frem til at gøre endnu mere af i 2024.

Arla Protein Ligaen slog rekord – igen

Arla Protein Ligaen er navnet på Padel i Danmarks holdturnering. I 2023 slog vores holdturnering endnu engang rekord med 158 hold i forårssæsonen, og 145 hold i efterårssæsonen.

Holdene var spredt i hele landet, og der var deltagere i både kvinde-, herre- og mix-rækkerne. Det er blevet til 635 holdkampe med fire kampe i hver.

Som om deltagerrekorderne ikke var nok, så blev holdturneringen også akkompagneret af flotte tv-billeder fra SPORT LIVE. Inden forårssæson blev smashet i gang, havde tv-kanalen og Dansk Tennis Forbund nemlig indgået en tv-aftale.

SPORT LIVE, der kan ses af over 650.000 danske husstande, sendte direkte fra udvalgte holdkampe samt slutspillet fra den bedste række i Arla Protein Ligaen i både foråret og efteråret. En sand glæde at alle nu har mulighed for at nyde fremragende padel – lige hvor de er.

DM i drømmekulisse

Et af højdepunkterne fra padelåret var uden tvivl den storslåede DM-weekend i juni, hvor nogle af landets bedste padelspillere konkurrerede om at blive danmarksmester ved DM i padel 2023 – Powered by Arla® Protein. Flere hundrede tilskuere var forsamlet om padelbanen på Honnørkajen i Aalborg under Dansk Idrætsforbunds DM-ugen, da der skulle uddeles guld, sølv og bronze i mix-, dame- og herredouble.

Igen i år blev hver en bold fanget af et tv-kamera på finaledagen. SPORT LIVE sørgede for at levere lækre tv-billeder direkte ud til alle dem i stuerne, der ikke selv havde mulighed for at deltage i DM-festen. Og der var i den grad grund til at se med. Publikum – og tv-seerne – blev vidne til imponerende præstationer, intense kampe og uforglemmelige finaler. Særligt finalen i damedouble mellem Betina Pedersen/Marie Røpke og Julia Wiese/Liv Deleuran-Skjold fik en drabelig og nervepirrende slutning, der sent vil glemmes.

Der blev kæmpet med næb og klør på banen, og Julia Wiese endte som årets guldfugl, da hun som den eneste kunne træde øverst på sejrsskamlen to gange.

Få kilometer fra Honnørkajen var der også gang i banerne i PadelPadel Aalborg, da DM Sideevents – Powered by Arla® Protein blev skudt i gang. Turneringen var for alle, og her kæmpede juniorer, kvinder, mænd og veteraner om medaljer, hæder og ære. Det var især fedt at se flere en hel juniorrække kun for piger blive gennemført. Det lover godt for fremtiden at vi ser flere og flere børn og unge i padel både til turneringer, i centrene og ikke mindst ude i klubberne.

Det var en padelfest uden lige, som vi glæder os allerede enormt til at gentage succesen til næste år, når DM-ugen rykker til Herning i uge 25 og padel skal afvikles i det superlækre PadelWorld Center lige ved Herning Sportscenter.

Padel til European Games

Mens DM-medaljerne skulle uddeles i Aalborg, var der også padel på programmet i Polen. Og på den helt store klinge endda. For første gang var padel nemlig med ved European Games, og DIF og Dansk Tennis Forbunds sportslige ledelse havde i den forbindelse udtaget to par, der skulle repræsentere Danmark i Krakow ved det europæiske OL.

Valget faldt på herrerne Marc Møller og Emil Domela, mens Maria Rasmussen og Gitte Haxen udgjorde dameparret. Bedst gik det for den danske damekonstellation, der leverede et decideret ’blockbuster-resultat’, da de klarede sig helt til kvartfinalen. På deres vej dertil havde de slået det ottendeseedede par – og de portugisiske mestre – Viela/Rodrigues ud i første runde. Et yderst imponerende resultat for dansk elitepadel. 

Trænerkurser med vokseværk

Dygtige trænere er alfa og omega for udbredelsen af enhver sport. Og Padel i Danmark har sin egen grundlæggende træneruddannelse, der består af fire trin – P1, P2, P3 og P4. Også her har der været ualmindeligt travlt. For danskerne forstår heldigvis vigtigheden af trænergerningen.

Der er blevet afholdt 44 kurser, heraf 27 kurser i vest og 17 kurser i øst. I 2023 har intet mindre end 587 deltagere, fra over 100 forskellige klubber og centre, kunnet tilføje titlen som padeltræner til CV’et. Den yngste kursist var blot 15 år, mens den ældste havde rundet 76 år.

Derudover indgik Padel i Danmark sidste år et treårigt samarbejde med Paul Petersen Idrætsinstitut, hvor de idrætsstuderende som et led i deres uddannelse skal igennem et særligt tilrettelagt padeltrænerforløb med Padel i Danmarks instruktører. 32 af de studerende har i år været i praktik på Padel i Danmarks kontor i Idrættens Hus, hvor de blandt andet har stået for undervisning af helt nye padelspillere i Ølstykke Tennis og Padeklub og hjulpet til i Arla Protein Ligaen samt flere individuelle turneringer i årets løb.

Talentsamlinger i hele landet

Padel i Danmark har i årets løb stået i spidsen for fem talentsamlinger. Dygtige instruktører som Tore Deleuran-Skjold, Thomas Young og Sebas Alfarez har tilrettelagt træningspas for nogle af Danmarks største padeltalenter.

Samlingerne har været spredt ud over hele Danmark, hvor både PadelPadel CPH, PadelPadel Odense og PadelPadel Aarhus har haft besøg.

I 2024 skruer vi op og forventer at have intet mindre end otte talentsamlinger på programmet!

Padelpriser uddelt for anden gang

I efteråret skulle Arla® Protein og Padel i Danmarks to fælles priser – Arla Protein Foreningsprisen og Arla Protein Spillerprisen – uddeles for anden gang.

I år gik Arla Protein Foreningsprisen til ØBG Silkeborg Tennis og Padel, der fik prisen for deres store, vedvarende arbejde for særligt juniorpadel. Foreningen blev overrasket midt i en juniortræning, hvor mere end 15 glade børn og unge modtog undervisning. De øvrige nominerede var Albertslund Tennis og Padel og Randers Tennisklub.

En anden, der fortjente at blive hyldet, var Julia Wiese. Den dobbelte danmarksmester ved DM i padel 2023 – Powered by Arla® Protein fik Arla Protein Spillerprisen for sit store arbejde for padel på og uden for banen. Foruden Julia Wiese var Maria Rasmussen og Daniel Stisen nomineret.

Med priserne følger en præmiecheck på 10.000 kroner.

2024 bliver endnu større

Vi har mange store planer for det kommende padelår – og vi kan ikke vente med at komme i gang. Men først vil vi runde af for i år og sende en stor tak.

Tak til alle jer, der gør et uundværligt stykke arbejde i foreningerne, jer der bidrager til den fantastiske stemning i Arla Protein Ligaen og til vores turneringer, jer der ser værdien i et trænerkursus, jer der lader jer inspirere og drømmer stort for sporten, og jer der bidrager til at give padelsporten de bedste betingelser for at vokse og vækste.

NU ER DER BARE TILBAGE AT SIGE GODT NYTÅR – VI SES PÅ PADELBANERNE I 2024!