DM-finalisterne er fundet i padel

DM-finalisterne er fundet i padel

DM-finalisterne er fundet i padel 2400 1600 Padel i Danmark

Julia Wiese blev dobbelt danmarksmester sidste år. I år har hun mulighed for at gøre det samme. Foto: Allan Høgholm

 • Lørdag blev finalisterne fundet ved DM i padel 2024 – Powered by Arla Protein, som en del af DM-ugen i Herning

 • Søndag spilles de tre finaler i PadelWorld Herning fra kl. 9

 • Alle finaler vises direkte på SPORT LIVE

Fede detaljer, bandejas og intensitet er på programmet, når finalerne i mix, dame- og herredouble i DM i padel 2024 – Powered by Arla Protein løber af stablen søndag morgen. Og her er, hvad du kan se frem til.

Finale for herrer fra kl. 9

 • Emil Lilleøre/Emil Okkels – Mads Emil Kristensen/Michael Nørskov 

Finale for damer fra kl. 10

 • Simone Alipieva/Julia Isabella Wiese – Mette Jochumsen/Betina Pedersen

Finale i mix fra kl. 11

 • Simone Alipieva/Emil Okkels – Julia Isabella Wiese/Tore Deleuran-Skjold

Før det bliver afgjort, hvem der løber med titlen som danmarksmester i mix-, dame- og herredouble, stod den lørdag på kvart- og semifinaler i et tætpakket PadelWorld i Herning.

Mads Emil Kristensen, der selv er bosat i Herning, og Michael Nørskov var de første til at spille sig i finalen. I deres semifinale stod de overfor Lasse Simonsen og Daniel Stisen, der vandt herrerækken ved DM i padel 2023 – Powered by Arla® Protein.

Begge par havde været overbevisende i deres kvartfinaler. Simonsen/Stisen havde slået det lokale par Simon Nissen og William Noah Poulsen sikkert ud, mens Kristensen/Nørskov slog finalisterne fra DM i 2022, Jeppe Hey og Nikolaj Thomsen, ud i to sæt. Og den flotte stime med at slå DM-finalister ud fortsatte i semifinalen, der blev afgjort i to sæt.

”Det er første gang, vi står i en DM-finale og har slået de forsvarende mestre ud, dog skal vi give lidt kredit til Lasse (Simonsen, red.) for at være ude i tre måneder med en voldsom skade, men ellers spiller vi noget supergod padel i dag. Den strategi, vi havde valgt, virkede. Vi glæder os til at komme tilbage i morgen,” sagde Michael Nørskov efter kampen.

I finalen møder de Emil Lilleøre/Emil Okkels, der var suveræne i deres semifinale mod Klaus Balic, og Julius Fuglsang, der havde slået Tore Deleuran-Skjold og Mads Langer ud i kvartfinalen.

Makkerparret Okkels/Lilleøre fra PadelBoxen i Odense spiller på hold sammen i Arla Protein Ligaen. Og det gode makkerskab kunne ses på banen, hvor de sikkert lukkede deres semifinaleopgør med cifrene 6-2, 6-1.

Emil Lilleøre har stået øverst på medaljeskamlen før, da han som 16-årig blev dobbelt danmarksmester ved DM i padel 2022 – Powered by Arla® Protein. Og han håber på kunne derop igen.

”Vi er nok favoritter, men derfor skal vi stadigvæk ind og gøre vores arbejde. Det er nogle, som hvis de får fem procent, så kan det gå hurtigt. Vi skal være der hele vejen igennem, og så håber vi, at vi kan stå øverst på skamlen i morgen.”

Mulighed for dobbelt guld til tre

Tre spillere har chancen for at blive dobbelt danmarksmester. Simone Alipieva, Julia Wiese og Emil Okkelse skal hver især spille to finaler.

Mette Jochumsen og Søren Brødsgaard skulle forsøge at give Simone Alipieva og Emil Okkels kamp til stregen i deres semifinale i mixrækken. Første sæt var tæt og lige, før Alipieva/Okkels trak fra og lukkede sættet til 7-5. Men i andet sæt var luften gået ud af ballonen for Jochumsen/Brødsgaard, der ikke vandt et eneste parti.

Kort efter kunne de forsvarende danmarksmestre i mix Julia Wiese, der spiller sammen med Simone Alipieva i damedoubefinalen, og Tore Deleuan-Skjold sikre sig sejren over Siri Cenholt Christiansen og Nikolaj Thomsen.

”Det bliver sjovt at spille mod Julia og Tore. Julia er jo min faste makker normalt. Vi glæder os til at spille. Det bliver sjovt at spille en mixfinale sammen (med Emil Okkels, red.). Julia og Tore vandt sidste år og er lidt mere erfarne. Emil og jeg har ikke spillet sammen så mange gange før. Vi kender dem begge to rigtig godt, så det bliver et sjovt opgør,” sagde Simone Alipieva.

Drabelig damedoublefinale

I damefinalen står konstellationen Simone Alipieva/Julia Isabella Wiese overfor Mette Jochumsen/Betina Pedersen.

Der bliver kamp om titlen som danmarksmester, for Betina Pedersen har revanche til gode mod Julia Wiese, der sidste år vandt over Betina Pedersen og Marie Køpke, sammen med Liv Deleuran-Skjold i en tæt tiebreak ved DM i padel 2023. Om det lykkes igen med Simone Alipieva ved sin side bliver vi først klogere på søndag.

Facts om DM-ugen

 • DM i padel – Powered by Arla® Protein er en del af DIF DM-ugen
 • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
 • Cirka 140 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Herning den 17.-23. juni 2024.
 • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, dart, golf samt tennis, padel og pickleball.
 • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Herning.
 • Hvis man ikke kan være til stede i Herning, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio og Sport Live, hvor der sendes flittig fra DM-ugen.
 • Det er tredje gang, DM-ugen afholdes. De to første år var i Aalborg. I 2025 går værtsbystafetten tilbage til Aalborg, mens Herning er vært igen i 2026.
 • Se mere på www.dmugen.dk

Sociale medier og app