19-årige Sophia vil være padeltræner

19-årige Sophia vil være padeltræner

19-årige Sophia vil være padeltræner 1125 680 Padel i Danmark

Sophia er tennistræner i Roskilde Tennis Klub, men er blevet bidt af padel. Derfor tog hun i januar på Padel i Danmarks padeltrænerkursus 1 og 2 i Ringsted. Nu glæder sig til at bruge sin nye uddannelse.

 

Katrine og Sophia (t.h.) arbejder som tennistrænere i Roskilde Tennis Klub. I januar var de begge været på Padel i Danmarks trænerkurser og nu glæder de sig til at undervise i padel også.

Padel i Danmark har talt med Sophia for at høre, hvorfor hun tog på kursus, og hvad hun skal bruge sin nye uddannelse som padeltræner til.

Hvorfor meldte du dig til padeltræner-kurserne?

 “Jeg meldte mig til Padeltræner-kurserne 1 og 2, fordi jeg har spillet lidt padel for sjov, men har lagt mærke til, hvor populært det er blevet på så kort tid, og der er en langt større bredde indenfor aldre, end der er i tennis. Både Katrine (deltager på Padeltræner 1 og 2, red.) og jeg har tennistræner 1, 2 og 3. Og det er virkelig svært at få nye spillere til tennis, fordi det er en meget teknisk krævende sport, hvor boldene i starten kommer til at flyve rundt. Jeg kunne sindssygt godt tænke mig at få flere unge i gymnasiealderen og op til at dyrke sport, og så tror jeg padel er vejen frem.”

Hvad fik du ud af kurserne?

“Kurserne var megafede, vi fik lært meget af det tekniske, og hvordan vi formidler det videre til dem, vi skal træne. Samtidig lavede vi også vores egne træningsprogrammer, som vi skulle vise og evaluere sammen med de andre kursister, det var virkelig fedt, og man får en masse gode input. Instruktørerne var superdygtige og gode til at få fortalt det hele, og det var ekstremt hyggeligt at være der.”

Hvad vil du bruge uddannelsen til?

“Roskilde Tennis Klub får snart padelbaner, og samtidig med at vi er tennistrænere kunne det være fedt at kombinere det med padel. Efter vores kurser er vi selv blevet helt hooked padel og har meldt os til turneringer og holdkampe. Så måske andre vil få den samme glæde, som vi fik. Og så er det altid sjovt at lære fra sig og få skabt et godt sammenhold, og der er padel bare en sport for folk i alle aldre og med forskellige niveauer. Samtidig lærte vi nogle øvelser på kurset, hvor man hurtigt knækker koden til for eksempel at lade bolden ramme bagvæggen, og jeg synes det er noget af det fedeste, når man kan se på dem, man træner, at tingene lige pludselig giver mening, og man er med til at gøre deres spil og udvikling bedre.”