Padel-stafet: Albertslund Tennis og Padel

Padel-stafet: Albertslund Tennis og Padel

Padel-stafet: Albertslund Tennis og Padel 1536 1129 Padel i Danmark

Padel i Danmark har taget en lille snak om padel med Lennart Bjerring, der er formand i Albertslund Tennis og Padel. Få hans bedste råd til andre foreninger her. 

Med padel er det lykkedes at skabe nye aktiviteter i Albertslund Tennis og Padel, der tiltrækker medlemmer, der ikke traditionelt har været i tennisklubben eller i foreningslivet.

Formand i Albertslund Tennis og Padel, Lennart Bjerring, kommer her med klubbens erfaringer og gode råd efter etableringen af deres første padelbaner. Bliv inspireret her. 

Hvor lang tid har I haft padel?

”Vi etablerede to padelbaner i starten af 2022.”

Hvor mange medlemmer har I i jeres forening?

”AIF Tennis & Padel har pt. 440 medlemmer, hvilket er næsten dobbelt så mange, som vi havde inden padel.”

Hvordan kom I i gang med padel i klubben?

”Padel blev introduceret som foreningsaktivitet, fordi vi ser det som et godt supplement til traditionel tennis, og som har det bedst i foreningsrammer. Vi forventede at kunne tiltrække nye aldersgrupper til foreningslivet, hvilket lykkedes ovenud godt. Foreningen skaffede selv finansieringen af banerne, ved fonde, opsparede midler med videre, og et godt samarbejde med kommunens kulturforvaltning.”

Hvad er det bedste, I fået ud af at opstarte padel? Er der for eksempel kommet mere liv i klubben nu, hvor I har både tennis og padel? 

”Med padel er det lykkedes at skabe nye aktiviteter, der tiltrækker medlemmer, der ikke traditionelt har været i tennisklubben eller i foreningslivet i det hele taget. Padel har givet en stærkt forøget aktivitet på vores faciliteter, og der er ved at være grundlag for flere aktiviteter, der spænder over både padel og tennis.”

Hvilke padeltilbud har I til jeres medlemmer?

”Vi tilbyder både træning, holdkonkurrencer (vi er lige rykket op i 1. division i Arla Protein Ligaen), sociale arrangementer, og der er også mulighed for individuelle aktiviteter. Med kun to baner er det begrænset, hvor meget vi kan beslaglægge banerne til rene foreningsaktiviteter.  Kommunalbestyrelsen har fået øjnene op for, hvor stor successen er, og hvor mange flere der kommer i gang med idræt. Vi starter derfor et nyt projekt op, to ekstra baner etableres i 2024, primært med finansiering fra kommunen.”

Hvad har overrasket jer mest, efter I har fået padel?

”Barrieren for at komme i gang som nybegynder er så meget lavere end tennis, derfor ser vi mange nye medlemmer uden tennisbaggrund. Det er en glædelig overraskelse.”

Hvad er jeres bedste råd til andre foreninger, der vil opstarte padel?

”Vær forberedt på stærk medlemstilgang, og sørg fra starten af for at engagere nogle af de nye medlemmer i det frivillige arbejde.”

Sådan får I padel i foreningen

Går I som forening og overvejer, om padel er noget for jer? Om hvordan I griber det an fra de tidlige drømme til banerne står på anlægget? I er langt fra de eneste, der har siddet med overvejelsen om at tilbyde padel i foreningen!

Formålet med Padel i Danmark er at hjælpe frivillige og foreninger i hele landet med at komme i gang med at tilbyde den populære sport til deres medlemmer. Ud fra vores erfaringer har vi lavet fem råd, som din forening kan bruge til selve processen. Se dem her.