Fælles indsats skal udbrede padel i Danmark

Fælles indsats skal udbrede padel i Danmark

Fælles indsats skal udbrede padel i Danmark 654 466 Padel i Danmark

Se hvordan DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund sammen vil udbrede og udvikle padel i Danmark.

Billedtekst.

I slutningen af februar deltog 35 mennesker fra i alt 14 foreninger på en padel-inspirationsaften i Kolding. Nogle for at prøve padel for første gang. Andre for at blive klogere på, hvordan de som forening kommer videre med etablering af baner og aktiviteter. Et arrangement som DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund stod bag.

På tennis-området har Dansk Tennis Forbund og DGI Tennis indgået en banebrydende samarbejdsaftale. På samme måde arbejder de to organisationer sammen om padel-området. Arbejdet er i fuld gang. Det handler om at udbrede og udvikle padel til gavn for både nuværende og potentielle spillere.

I de seneste tre måneder har der været dialog med mere end 50 forskellige foreninger om etablering af baner. Samtidig er der løbende dialog med andre aktører og samarbejdspartnere, fx de private centre, der også er en vigtig spiller i udviklingen af padel i Danmark.

”Siden årsskiftet har vi især haft fokus på fire områder: Klubudvikling og faciliteter, Uddannelse, Turneringer og Træningsmiljøer. Vi er godt i gang på alle fire områder. Nogle er allerede i luften; andre på vej. Og mere kommer til. Det hele med samme mål for øje, nemlig at udbrede og udvikle padel på sine egne vilkår,” siger Emil Bødker, direktør i Dansk Tennis Forbund.

”Det er vigtigt at understrege, at selvom arbejdet med padel foregår i tennis-regi, betragter vi padel som sin egen. Padel skal have sin egen opvækst og udvikle sig i sin egen retning,” siger Jesper Munk, idrætsansvarlig hos DGI Tennis.

Klubudvikling og faciliteter

Først og fremmest er der brug for mange flere baner rundt omkring i landet. Her bidrager vi med gratis rådgivning og sparring i forhold til alt fra afklaring, projektbeskrivelse og finansiering, så vi kan få endnu flere aktive padel-spillere ude i fællesskaberne. Derudover har vi også øje for, hvilken effekt padel kan have på den enkelte forening.

Aktiviteter er vigtige for klubudviklingen, og her arbejder vi også på at have forskellige koncepter på hylderne. Det kan være motionisttræf, ungdoms-camps, kvinde-padel med mere. Det hele i tæt samarbejde med lokale foreninger og aktører, som det kan udbydes sammen med.

Uddannelse

Uddannelser og kurser er naturligvis også vigtige i udviklingen af padel. Vi har allerede et tre timers-inspirationsbesøg på hylderne, som medlemsforeninger gratis kan få glæde af i 2020. Det er rettet mod, at trænere og andre ildsjæle i foreningen bliver introduceret til de mest grundlæggende elementer af padel, så de kan få gang i aktiviteterne.

Derudover er vi ved at lægge sidste hånd på første del af en grundlæggende træneruddannelse, der er klar til udbud i efteråret 2020. Endelig har vi også andre mindre fokuskurser med i planlægningen.

Turneringer

Vi har søsat en turneringsrække under navnet Dansk Padel Tour, hvor de første afdelinger desværre måtte udskydes grundet COVID-19. Vi håber, at det bliver muligt at komme i gang med Dansk Padel Tour inden længe. Der bliver også arbejdet på andre turneringsformer, som holdturneringer, DM og breddeturneringer for alle aldre og niveauer.

Træningsmiljøer

Det gode træningsmiljø er helt afgørende for udviklingen af padel. Uanset om det er børn, unge, voksne eller ældre. Om det er begyndere eller øvede. Træningsmiljøet skal passe til målgrupperne. Det skal være sjovt og udviklende. Både som spiller og menneske. Vi vil arbejde for at få skabt de gode træningsmiljøer i foreninger og i samspil med andre aktører til gavn for spillerne.

Det gælder både bredde og elite. Vi vil derfor også arbejde for etablering af talent-træning og en god struktur omkring landsholdsarbejde.

Hvor finder du os?

Der er en hjemmeside på vej, hvor vi vil favne alt det, som vi arbejder med i forhold til padel. Nyheder, uddannelse, turneringer, faciliteter og meget mere. Vi bliver naturligvis også aktive på sociale medier. Faktisk kan I allerede nu følge os på Facebook-siden Padel i Danmark, hvor vi kommunikerer om alt det padel, vi har på hjertet.

Du finder os her: facebook.com/padelidanmark

Har du spørgsmål til padel, er du velkommen til at kontakte padelkonsulenter hos DGI og Dansk Tennis Forbund.

Tore Deleuran-Skjold
Uddannelse og turneringer
tore.deleuran-skjold@dgi.dk
Tlf: 42 34 32 54

Morten Hedegaard
Klubudvikling, foreninger og faciliteter
morten.hedegaard@dgi.dk
Tlf: 71 72 10 73

Læs mere om DGI og DTF’s nye samarbejde