Tomme flasker til den nye padel-bane

Tomme flasker til den nye padel-bane

Tomme flasker til den nye padel-bane 800 403 Padel i Danmark

Rødekro Tennis Klub har etableret en padelbane – bliv klogere på, hvordan det entusiastiske padeludvalg har grebet opgaven an, og hvorfor det er positivt at samle tomme flasker.

Billedtekst

Læs også: Fælles indsats skal udbrede padel i Danmark
Begejstringen over fornyelsen skyldes en helt ny aktivitet i foreningen. Padel er kommet til Rødekro. En ny aktivitet i den sønderjyske tennisklub, der i løbet af få år har fordoblet deres medlemstal. Nu er padelbanen etableret, og udsigten til at fortsætte den opadgående kurve på medlemstallet er god i Rødekro Tennis Klub, der arbejder med mottoet ”alle skal have råd til en fed sport”.

Før var vores anlæg lidt lukket og trist med en vold mellem tennisbanerne. Nu er det åbnet op og meget mere friskt. Det er blevet så flot.

– Birger Hansen, formand i Rødekro Tennis Klub

Padel fanger danskerne

Den forholdsvis nye idræt på danske breddegrader har for alvor fået fat i danskerne de seneste år. Alene i 2019 blev antallet af baner tredoblet og nåede 100 baner. Det var da også på andre breddegrader, at Birger Hansen blev inspireret i første omgang.

”Jeg er kommet på La Santa i mange år. De fik to padelbaner på et tidspunkt, men jeg spillede tennis og sagde, at det kommer jeg aldrig til at spille. Et par år senere havde de fire baner, og en dag prøvede vi det. Det var faktisk meget sjovt,” griner formanden.

I starten af 2018 startede de spæde tanker om at få padel til Rødekro Tennis Klub. Foreningen etablerede et entusiastisk padeludvalg på fem medlemmer, der begyndte at undersøge, hvad det krævede. Projektbeskrivelse, priser og fundraising blev løbende sat i gang.

Fundraising og “pantflasker”

”Vores mål var at fundraise 250.000 kroner. Vi nåede 305.000 kroner gennem otte forskellige fonde og puljer,” siger Birger Hansen og fortsætter: ”Nu skal vi ud at samle tomme flasker, sagde vi så til hinanden.”

Læs også: Hybridbaner giver mulighed for udendørs tennis hele året
Tomme flasker?

”Ja, der var mange lokale virksomheder, som kunne tænkes at bidrage til projektet. Det kunne være i form af materialer, lån af maskiner eller anden arbejdskraft. Det er en lettere måde for mange af de lokale virksomheder at give som en form for sponsorat frem for et beløb,” forklarer formanden.

Altså mange sponsorer små = en padelbane op at stå. De kastede sig over de tomme flasker, og det skulle hurtigt vise sig at give et fornuftigt afkast.

”Vi fik samlet tomme flasker svarende til 60.000 kroner. Primært i form af materialer, som skulle bruges til etableringen af banen,” siger Birger Hansen og nævner som eksempel, at den lokale grusgrav sponsorerede grus og en anden lokal virksomhed gav alle de materialer, der skulle bruges til kloakering.

”Alle bidrag er vigtige. Det er samtidig en måde at få forankret de lokale, der dermed også får et ejerskab og bliver gode ambassadører for den nye padelbane og Rødekro Tennis Klub,” fortæller Birger Hansen.

Læs også: Samarbejde og slid sikrer padeldrøm

Ildsjælene er uundværlige

En ting er økonomien; en anden er de uundværlige ildsjæle.

”Vores næstformand, Gunnar Nielsen, er gået foran i hele projektet og har brugt oceaner af timer denne vinter med projektering og eget fysisk arbejde på padelbanen. Derudover er der også mange medlemmer, som har deltaget i gennemførelsen af projekt. I alt har cirka 12 medlemmer været involveret med mindre eller større arbejdsopgaver, og havde det ikke været i en coronatid, ville der sikkert være stødt flere til,” siger Birger Hansen.

Efter sådan et projekt, kunne man forestille sig, at det er tid til at puste ud.

Men nej, de har allerede gang i det næste projekt. En minitennis-bane ved siden af padelbanen. Den vil kunne bruges til både minitennis og opvarmning til padel. Puljeansøgningen er faktisk allerede sendt af sted. Bliver den positivt modtaget, vil Rødekro Tennisklub formentlig i løbet af en sæson kunne gå fra at tilbyde sine medlemmer en aktivitet til hele tre aktiviteter. Og dermed få endnu mere liv i foreningen på det nye, åbne anlæg

Finansiering af padelbanen i Rødekro

8 forskellige fonde bidrog med i alt 305.000 kroner til projektet.

10 lokale virksomheder bidrog med sponsorater til en værdi af 60.000 kroner i form af materialer og arbejdskraft.