Elitetræningssamlinger og inspiration i juniortræningsmiljøer

Elitetræningssamlinger og inspiration i juniortræningsmiljøer

Elitetræningssamlinger og inspiration i juniortræningsmiljøer 1867 1400 Padel i Danmark

Den spanske toptræner Ramiro Choya kommer til at styre slagets gang, når DTF inviterer de bedste herboende padelspillere til elitetræningssamlinger som en del af “Padel i Danmark”. Derudover kan træningsmiljøer for juniorer rundt om i landet se frem til inspirationsbesøg for både lokale trænere og juniorspillerne.

 Foto: Esben Zøllner Olesen

De bedste herboende padelspillere skulle have været samlet til elitetræningssamling lige før jul, men nedlukningen af indendørs padel betød, at den samling måtte flyttes.

Nu er der en ny dato i kalenderen. Ja, det er faktisk fire nye datoer. For der bliver hele fire samlinger for de bedste herboende padelspillere i 2021. De to første planlagte træninger af de 12 inviterede kvinder og 16 inviterede mænd varetages af den spanske toptræner, Ramiro Choya. Spanieren har blandt andet trænet verdensklassespillerne Paquito Navarro og Juan Lebrón.

Den første samling foregår søndag den 30. maj hos ProPadel i Nordhavn, København. Listen over de udtagne spillere kan ses nedenfor. Derudover er der planlagt træningssamlinger d. 22. august, 16-17. oktober og 27-28. november.

Samlingen er den første af sin art. Den arrangeres af Dansk Tennis Forbund og DGI, der under fællesskabet Padel i Danmark arbejder for at styrke sporten i Danmark.

”Vores ambition er at understøtte padelsporten på alle niveauer lige fra klubudvikling og begyndertræning til den øverste elite. Med disse elitetræningssamlinger giver vi et tilbud til de bedste herboende padelspillere, som kan være med til at gøre dem endnu bedre,” siger Emil Bødker, direktør i Dansk Tennis Forbund.

Inspiration til juniorer og deres trænere

Det er ikke kun de bedste elitespillere, der kan se frem til et skud padel-inspiration. Fokus er også rettet mod juniorspillerne og træningsmiljøerne rundt omkring i landet.

”Vi skal have ungdommen med i udviklingen af padelsporten i Danmark. Derfor vil vi besøge en række foreninger henover 2021, hvor vi både vil inspirere trænerne med øvelser og metoder og samtidig give juniorspillerne en inspirerende træning, som giver alle mod på meget mere padel,” siger Tore Deleuran-Skjold, padelkonsulent hos DGI og Dansk Tennis Forbund.

Planen er at komme ud i træningsmiljøerne i foreningerne. Her skal trænerne klædes på med teori og praktiske øvelser, som de kan bruge i deres træninger i hverdagen. Samtidig skal juniorspillerne også på banerne og blive udfordret af nye øvelser.

Træningssamlinger for elitespillere

  • 30. maj
  • 22. august
  • 16-17. oktober
  • 27-28. november

Inviterede damespillere

Gitte Haxen, Line Irby Nørregaard, Julia Wiese, Smilla Lindeskog, Trine Bassett, Kitte Kry Bøttcher, Betina Pedersen, Anastasia Yakimova, Liv Deleuran-Skjold, Maria Rasmussen, Jannie Overgaard, Anna Dabrowski

Inviterede herrespillere

Nils Skajaa, Marc Møller, Emil Domela, Martin Monrad, Mads Elholm, Esben Hess Olesen, Mads Engsted, Tore Deleuran-Skjold, Mads Holm Hansen, Sofus Enrum, Tobias Lau Stemann, Kristoffer Jørgensen, Nickolai Linde Nielsen, Morten Brødbæk, Alex Laugesen, Emil Lilleøre