International toptræner spredte igen guldkorn til elitesamling

International toptræner spredte igen guldkorn til elitesamling

International toptræner spredte igen guldkorn til elitesamling 2532 2560 Padel i Danmark

Spilkoncepter og aktivt forsvar stod øverst på dagens program, da den internationale toptræner Juanma Rodriguez lagde vejen forbi Danmark og endnu engang spredte sit padel-guldstøv over de danske elitespillere, der var samlet i ProPadel.

Den internationale toptræner Juanma Rodriguez brugte søndagen i ProPadel i Nordhavn sammen med en skare af de bedste padelspillere i Danmark, da Padel i Danmark afholdt elitetræningssamling.

Søndag den 21. august havde en udvalgt skare af de bedste danske mandlige og kvindelig padelspillere indfundet sig i ProPadel i Nordhavn til elitetræningssamling.

Mændene lagde ud om morgenen. Så klokken 08.00 præcis stod otte herrer klar til at modtage et tre timer langt træningspas. Selvom de dagen forinden havde været til turnering til langt ud på aftenen på Fyn, havde de trodset trætheden og søgt mod København.

I spidsen for det hele stod den internationale trænerkapacitet Juanma Rodriguez, som til dagligt arbejder med flere af verdens bedste spillere. Han har én gang før stået for en lignende træning med de danske elitespillere i november sidste år.

”Det er helt vanvittigt, at vi overhovedet har muligheden for at få ham herop. Så hver gang vi har det, så er vi bare sindssygt glade. Det er tydeligt at mærke på spillerne også. De inputs han kommer med, det er ikke nogen, de får i hverdagen. Så dem der allerede har haft ham i forvejen, svarer ja med det samme,” siger Tore Deleuran-Skjold, der er en af spillerne og samtidig padelkonsulent i Padel i Danmark og tovholder på elitesamlingerne. Han fungerede desuden som assistenttræner for Juanma dagen igennem.

”Selv herrerne, der spillede turnering dagen, kom klokken otte om morgenen. Bare for at få noget af hans ’guldstøv’. Fordi han ved så meget, som han gør. Han er en af de absolut bedste trænere i verden.”

Vigtigt med elitetræningssamlinger

Da herrerne gik fra banen i ProPadel efter deres træningspas, blev det kvindernes tur til at træde ind på det blå gulv. Blandt andet de to sølvmedaljevindere i damedoublen ved DM i Padel 2022 – Powered by Arla Protein Betina Pedersen og Julia Weise.

Julia deltog også i elitetræningssamlingen tilbage i november og havde set meget frem til at blive undervist af Juanma Rodriguez igen.

Dagens træning var baseret på spilkoncepter og spilforståelse. Og der blev trænet aktivt forsvar. Den spanske toptræner gav sig i kast med scenarier, som spillerne skulle give deres bud på at løse. Derefter gik de på banen for at øve, hvad de netop havde lært.

”Juanma er virkelig god til at give konstruktiv kritik og sætte ens tanker i gang i forhold til forskellige spilsituationer. Man kan godt mærke, at han træner spillere på højt niveau. Jeg fik en masse nye input til taktiske beslutninger med hjem, som skal prøves af til de næste par træningskampe,” fortæller Julia.

Foruden træningen med Juanma, så betyder det også noget særligt at samles og kunne træne med sammen på eliteniveau. For Julia er det også vigtigt, at hun kan mødes med de andre kvindelige elitespillere. Det giver nemlig værdifuld læring.

”Vi er ikke særlig mange kvinder på landsholdsniveau i Danmark, og det er svært at træne sammen til dagligt, fordi vi bor forskellige steder. Derfor er det rigtig vigtigt at samles til elitesamlinger, fordi vi mødes på tværs af geografi og kan lære rigtig meget af hinanden. Det er anderledes at spille med kvinder versus mænd, og man får rigtig meget ud af at samles. Derudover kan vi dele vores erfaringer, og det skaber et godt sammenhold,” fortæller Julia og afslutter:

”Vi har ikke adgang til det høje trænerniveau til dagligt, og derfor er det fedt, at vi kan få så god en træner som JuanMa til at komme og dele ud af hans guldkorn”.

Elitetræningssamlingen var arrangeret af Padel i Danmark.

SPILLERE

Kvinder

Mathilde Aaskov, Kitte Kry Bøttcher, Jannie Overgaard, Mie Skov, Julia Wiese, Betina Pedersen, Maria Rasmussen

Mænd

Alex Laugesen, Sofus Enrum, Emil Okkels, Jeppe Torp Hey, Kasper Meier, Rasmus Okkels, Tore Deleuran-Skjold, Jesper Hougaard