Kursus til uddannelsesinstitutioner: Lær at undervise i padel

Kursus til uddannelsesinstitutioner: Lær at undervise i padel

Kursus til uddannelsesinstitutioner: Lær at undervise i padel 623 357 Padel i Danmark

Fredag holdt Padel i Danmark kursus for 18 idrætslærere fra gymnasier landet over. Formålet var at give lærerne værktøjer til at kunne undervise deres elever i padel. Se hvordan din uddannelsesinstitution kan gøre det samme.

18 entusiastiske idrætslærere fra gymnasier landet over tog fredag på kursus i padel. Din uddannelsesinstitution kan gøre det samme.

ProPadel i København var fredag fyldt med 18 idrætslærere fra 10 forskellige danske gymnasier. De var klar til at svinge battet på det blå gulv og blive klogere på, hvordan padel kan bruges i undervisningen.

Kurset, der varer seks timer, er tilrettelagt således, at langt det meste af tiden bliver brugt på banerne. I spidsen for kurset og undervisningen stod padelturneringskonsulent Mads Bojsen samt padelkonsulent Morten Hedegaard fra Padel i Danmark.

”Formålet med kurset er at give idrætslærerne værktøjer til at kunne introducere og undervise eleverne i padel. Vi arbejder både med den basale teknik og taktik; det gælder alt fra grundlag og brug af væggene til placering på banen og makkerskabets betydning,” fortæller Morten Hedegaard.

Arrangementet var lavet i tæt samarbejde mellem GI, der er Gymnasieskolernes Idrætslærerforening, og Padel i Danmark. Og Padel i Danmark har før holdt et tilsvarende kursus i foråret for 24 gymnasielærere, der også kom fra omkring 10 forskellige gymnasier.

”På kurset har vi stor fokus på, hvordan vi kan inddrage padel i idrætsundervisningen. Vi arbejder for eksempel med at være mange elever på en bane, og hvordan vi kan lave øvelserne, så det både giver kvalitet og passer til virkelighedens udfordringer. Der er også gode diskussioner i plenum og i mindre grupper om, hvordan vi for eksempel kan ændre progression i øvelserne eller indarbejde spilelementet bedst muligt. Det er fantastisk at mærke, hvordan idrætslærerne kaster sig ud i øvelserne med entusiasme og nysgerrighed, og hvordan de bringer deres egen faglighed i spil, så vi på dagen nærmest får et lille padel-laboratorium.”

Stor interesse for padel på skemaet

Flere gymnasier har allerede haft eleverne med på padelbanerne. Nogle som afslutning på et andet ketcherspilsforløb. Andre som et helt forløb, hvor eleverne efterfølgende er blevet eksamineret i det. Kurserne egner sig til idrætslærere på alle uddannelsestrin, som ønsker at gøre padel til en del af deres undervisning.

”Vi kan mærke en stor interesse fra uddannelsesinstitutioner. Vi har holdt flere kurser for idrætslærere på folkeskoler, 10. klassecentre, efterskoler, idrætshøjskoler og gymnasier det seneste års tid. Det er dejligt at mærke entusiasmen for at få padel på skemaet ude på skolerne og gymnasierne. Og det er et godt – og vigtigt skridt – for at udbrede padel til den yngre målgruppe, der får stiftet bekendtskab med den stadig nye idræt. Derudover giver det også en god kobling mellem skoler og gymnasier på den ene side og dem med banerne, altså foreninger og centre, på den anden side. Der er et stort potentiale her for alle parter.”

Er jeres skole også interesseret i at få klædt idrætslærerne på til padel-undervisningen, så kontakt Padel i Danmark.

SE FLERE BILLEDER FRA DAGEN HERUNDER: