Jeres forening kan søge støtte hos Realdania

Jeres forening kan søge støtte hos Realdania

Jeres forening kan søge støtte hos Realdania 1849 2560 Padel i Danmark

Realdania har åbnet for en pulje på i alt 2 mio. kroner, som skal give økonomisk støtte til at genoptage eller videreudvikle nogle af de mange aktiviteter, der blev igangsat i coronatiden.

Foto: Kennet Islandi Havgaard

Coronatiden skabte nye måder at agere på i mange foreninger og fællesskaber, og som en del af Realdanias indsats, ’RESPOND-rammerne for den nye hverdag’, skal det undersøges, hvordan COVID-19 påvirkede vores adfærd, og hvordan vi kan omsætte den nye viden og nye initiativer til bedre livskvalitet i fremtiden.

Som led i den indsats åbnes der nu for puljen ’De nye folkerum’, hvor foreninger og NGO’er kan søge om op til 100.000 kr. i støtte til aktiviteter inden for følgende fire fokusområder:

  • Kulturen i nye rammer
  • Bynær natur
  • Grønne mødesteder
  • Fremtidens foreningsliv (kan især være relevant for tennis- og padelklubber)

Ansøg inden 28. november

Puljen er allerede åben,  og der er sidste ansøgningsfrist mandag den 28. november.

Spørgsmål og svar om puljen

Hvem kan søge?

Puljen kan søges af foreninger, NGO’er og grupper af frivillige, der har tænkt kreativt og skabt aktiviteter eller stået i spidsen for projekter i coronatiden, som er værd at genoptage eller fastholde.

Hvad kan der søges penge til?

Puljen består af i alt 2 mio. kr., og det er muligt at søge op til 100.000 kr. inkl. moms pr. projekt eller aktivitet. Midlerne fra puljen skal bidrage til at dække udgifterne til at styrke jeres projekt eller aktivitet.
Pengene kan blandt andet bruges til:

  • Udgifter til inventar og mindre byggeprojekter som for eksempel shelters, pavilloner eller udekøkkener.
  • Køb af software og udstyr, som understøtter digitale løsninger
  • Udgifter til at oplære frivillige og øge deres kompetencer på områder, der er relevante for aktiviteten
  • Honorarer til konsulenter, som kan hjælpe med at løse konkrete opgaver, hvor der er brug for ekspertviden (f.eks. brug af digitale programmer, formidling og undervisning)

Man kan ikke få støtte til udgifter til at evaluere aktiviteten eller udgifter til drift såsom løn og administration. Hvis det ansøgte beløb er i den højere ende, lægges der vægt på, at I kan medfinansiere aktiviteten. Medfinansieringen kan eksempelvis være økonomisk støtte fra en anden fond eller en kommune, eller det kan være de arbejdstimer, I lægger i forbindelse med aktiviteten. Det ansøgte beløb skal angives inklusive moms.

Hvad lægges der vægt på?

Når ansøgningen bedømmes, lægges der vægt på aktivitetens muligheder for at bidrage til at tænke nyt og bruge læringen fra coronatiden til at skabe en bedre fælles hverdag på en måde, som rækker længere ud i fremtiden. Derfor lægges der bl.a. vægt på, at

  • projektet eller aktiviteten er baseret på en idé eller nyskabelse, som enten opstod eller fik mulighed for at blomstre i coronatiden
  • projektet eller aktiviteten har potentiale til at inspirere andre
  • projektet eller aktiviteten inddrager borgere, brugere eller medlemmer og gør en forskel for mange
  • projektet eller aktiviteten bidrager til at skabe øget livskvalitet og et mere bæredygtigt samfund
  • der står en kompetent og begejstret forening eller NGO bag projektet eller aktiviteten

Hvem kan man kontakte med spørgsmål?

Kontakt Anne Gade Iversen hos Realdania på agi@realdania.dk eller mobil: 2072 2402