Emil Lilleøre Madsen vinder første udgave af Arla Protein Spillerprisen

Emil Lilleøre Madsen vinder første udgave af Arla Protein Spillerprisen

Emil Lilleøre Madsen vinder første udgave af Arla Protein Spillerprisen 2560 1878 Padel i Danmark

Den blot 17-årige Emil Lilleøre Madsen vinder Arla Protein Spillerprisen 2022. Prisen uddeles for første gang og er et samarbejdede mellem Arla® Protein og Padel i Danmark. Emil Lilleøre Madsen modtager prisen for sin store spillemæssige udvikling og flotte præstationer på og uden for padelbanen.

Mandag aften fik Emil Lilleøre Madsen en overraskelse, da Dorte Kluwer (bestyrelsesmedlem i DTF) og Morten Hedegaard (padelkonsulent i Padel i Danmark) kunne overrække ham Arla Protein Spillerprisen 2022.

I Match Padel i Aarhus stod Emil Lilleøre Madsen mandag aften på bane 10 med sin far og to venner og sendte knastørre server over nettet.

Selv var han helt uvidende om, at han snart skulle overraskes af bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund Dorte Klüwer, der med en præmiecheck og blomster i hånden kunne fortælle, at Emil Lilleøre Madsen som den første nogensinde har vundet Arla Protein Spillerprisen.

Bag ved Dorte Klüwer kom 17 af Emil Lilleøre Madsens nærmeste familie og venner, der hujede og klappede ad prisvinderen på den anden side af glasset. Det var derfor en tydeligt overrasket vinder, der modtog prisen.

”Først vil jeg bare sige tusind tak. Det betyder sindssygt meget. Jeg træner benhårdt for det her hver dag. Så det er virkelig stort at få den her anerkendelse. Og det viser også, at folk udefra lægger mærke til det, jeg laver. Det er en stor anerkendelse at få,” siger Emil Lilleøre Madsen.

Sammen med Arla® Protein vil Padel i Danmark med prisen sætte spot på en spiller, der i særlig grad har udviklet sig og udmærket sig i padelsporten i Danmark.

’Padel i Danmark’ er navnet på DGI og Dansk Tennis Forbunds samlede indsats for at udvikle padelsporten i Danmark.

Fanebærer for sporten

At Emil Lilleøre Madsen vinder den første udgave af Arla Protein Spillerprisen, skyldes blandt andet de store præstationer han allerede i en alder af 17 år kan skrive på sit CV. Den aarhusianske padelspiller har på kort tid gennemgået en stor udvikling i sit spil og er nu et af de allerstørste padeltalenter i Danmark.

På trods af sin unge alder har Emil Lilleøre Madsen allerede formået at bide sig fast blandt de bedste herrerspillere i Danmark. Det demonstrerede han i flot stil, da han i sommer kunne træde øverst på podiet i både herrer- og mixrækken, og som den eneste kalde sig dobbelt danmarksmester ved DM i Padel 2022 – Powered by Arla® Protein, der var en del af DM-ugen i Aalborg.

”Min drøm er at spille internationalt. Jeg vil gerne se, hvor langt jeg kan gå. Drømmen er at komme til at leve af det som spiller. Det ved jeg selvfølgelig godt kræver vanvittigt meget, for det kræver en placering i top-10 eller top-20. Men jeg går benhårdt efter en top-10-placering i verden på World Padel Tour. Så må vi se, hvor langt jeg kan trække det efter,” fortæller vinderen.

Emil Lilleøre Madsen vandt som den eneste dobbelt guld ved DM i Padel 2022 – Powered by Arla® Protein. Foto: Morten Olsen

Men også uden for banen er Emil Lilleøre Madsen med til at rykke ved padelsporten. I sommer startede han som den første padelspiller nogensinde på en ungdomsuddannelse under Team Danmark, der betyder, at Emil kan tage en HF, samtidig med at han kan spille padel på eliteniveau.

Han bruger desuden sin position på særligt sociale medier til at få forrest, når han er med til at vise andre unge, hvor langt man kan komme med sporten herhjemme.

”Emil har imponeret med sin store modenhed i en alder af blot 17 år. Han har allerede leveret flere fornemme bedrifter i 2022 både som dobbelt danmarksmester og Team Danmark-elev. Emil er ikke bange for at gå forrest og skubbe til grænsen for, hvad der kan lade sig gøre med sporten i Danmark. Han er en rollemodel for de unge. Vi er utroligt glade for, hvordan han repræsenterer dansk padel på og uden for banen,” siger bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund Dorte Klüwer.

I konstant udvikling

Emil Lilleøre Madsen er ikke i tvivl om, hvad han vil bruge de 10.000 kroner til, som følger med Arla Protein Spillerprisen. Han træner op mod 12 timer om ugen på banen og i styrkerummet og er altid på jagt efter muligheder for at udvikle sig på.

”Pengene skal gå til en træningstur til Spanien og træningstimer til en masse udvikling. Der er nogle dage, der er lettere end andre, når man træner så meget, som jeg gør, men det handler om hele tiden at være villig til at rykke sig og prøve nye ting af, så man aldrig kører død i det, ” afslutter en glad Emil Lilleøre Madsen.

Udover Emil Lilleøre Madsen var også Julia Wiese og Maria Rasmussen nomineret til Arla Protein Spillerprisen. De tre nominerede er udvalgt af en jury bestående af repræsentanter fra Padel i Danmark, og vinderen er ligeledes blevet besluttet af juryen.

Emil Lilleøre Madsens nærmeste famile og venner var mødt op for at hylde den intetanende vinder, da han modtog Arla Protein Spillerprisen 2022.

Om prisen:

Arla Protein Spillerprisen skal bidrage til spiller- og talentudviklingen ved at kaste spotlight på de nominerede spillere og ved at støtte vinderen med præmien på 10.000 kroner. Prisen er blevet uddelt for første gang i år.

Vinderen af Arla Protein Spillerprisen er kendetegnet ved flere af nedenstående ting:

  • En spiller som har gennemgået en markant udvikling rent spillemæssigt
  • En spiller, som er en god repræsentant for padelsporten og en god rollemodel i sporten
  • En spiller som tør tænke langsigtet og ikke blot er fokuseret på resultater her og nu
  • En spiller, som med sit engagement bidrager til den samlede spiller- og talentudvikling i Danmark
  • En spiller som deltager aktivt i aktiviteter under Padel i Danmark