Lene skal på Padeltræner 4-kursus – og du kan komme med

Lene skal på Padeltræner 4-kursus – og du kan komme med

Lene skal på Padeltræner 4-kursus – og du kan komme med 1536 2048 Padel i Danmark

Når Padeltræner 4 udbydes for første gang til december, så bliver det med juniortræner i Jægerspris Tennis- og Padelklub, Lene Lous Kemp, på holdet. Hun bookede en plads så hurtigt, hun kunne og glæder sig frem til at dykke endnu længere ned i trænerrollen. Og du kan stadig nå at komme med. 

Lene Kemp står for juniortræningen to gange om ugen i Jægerspris Tennis- og Padelklub. Hun var blandt de første til at tilmelde sig Padeltræner 4-kurset, der udbydes for første gang til december. I spidsen for kurset står Tore Deleuran-Skjold, der er padeltræner og padelkonsulent i Padel i Danmark (billedet).

”Jeg bookede samme aften, som P4’eren blev offentliggjort.”

Sådan lyder ordene fra Lene Lous Kemp, der er juniortræner i Jægerspris Tennis- og Padelklub. Hun skulle ikke bruge mange sekunder på at overveje, hvorvidt hun skulle på Padeltræner 4-kursus i Kolding til december.

”Jeg fik faktisk fat i en træner fra Roskilde og spurgte, om vi skulle tage af sted sammen til Kolding. Så der var jeg meget hurtig. Men det er jo også, fordi jeg synes, at Padeltræner 1-2-3-forløbet har været godt. Jeg synes, at der er en god sammenhæng imellem den måde, det bliver kørt på.”

P4 udbydes for første gang nogensinde den 10.-11. december hos KIF Padel i Kolding. Det er sidste trin på den grundlæggende padeltræneruddannelse. For at kunne deltage på kurset er det et krav, at du har gennemført Padeltræner 1, 2 og 3.

Et spadestik dybere

På Padeltræner 4 skal kursisterne tage et dybere stik ned i de forskellige aspekter af trænerrollen. De kommer igennem den gode træningskultur, der sikrer klubber og foreninger en mere bæredygtig fremtid med fastholdelse af medlemmers motivation gennem hele livet. Og netop det glæder Lene sig til at blive klogere på.

”Hvad jeg kan læse mig frem til, så bliver det her kursus mere udfordrende for mig, for jeg tror, at det bliver mindre praktisk på banen. Men det, jeg ser i P4’eren, er dét, jeg synes, jeg mangler som træner.”

”Det her med at tage nogle konkrete situationer og finde ud af, hvad man har tænkt sig at gøre ved dem. Og bagefter få noget konstruktiv feedback og blive spurgt om, hvad man måske kunne have gjort anderledes eller mere af i situationen. Det er den åbning og den snak, som jeg synes, at P4’eren lægger op til.”

For Lene er det enormt vigtigt, at der er plads til alle i padel. Sporten er eksploderet i hele landet, og det kan næsten være svært at følge med. Derfor er padeltrænerne ekstra vigtige. For de kan være med til at sikre, at alle, der har interesse, kan blive ført godt ind i sporten i deres eget tempo.

”Hvis man påtager sig trænerrollen, og sørger for, at der er undervisning og tilbud til alle, så er der jo faktisk mange, som rigtig gerne vil sporten. Lige nu er der mange mænd, som er gode til at mødes og spille, men jeg vil gerne være med at brede sporten ud og byde flere børn, unge og kvinder med ind i padelverdenen og foreningslivet.”

Trænerkurser øger motivationen

Padeltræner 4-kurset tager både fat i og arbejder videre med velkendte emner fra de foregående tre kurser, men der bliver også taget hul på en række spritnye emner som videostatistik, idrætsskader og sportspsykologi. Kurserne giver vigtig viden, men kan også med til at bevare motivationen hos trænerne.

”Jeg er så heldig, at jeg har fået kurset gennem min klub. Men kurserne er også med til at gøre mig bedre. Jeg er ikke interesseret i at gøre det samme hver gang, jeg underviser. Jeg er interesseret i at lave noget fornyelse indenfor træningsstilarterne, så det bliver ved med at være interessant.”

”Min største motivation for at undervise i padel er, at jeg gerne vil have, at alle andre skal blive lige så vilde med sporten, som jeg selv er. Og jeg vil gerne være med til at viderebringe, hvad padel er for en sport. Men det kan jeg først gøre, når jeg selv kan finde ud af at formidle det. For mig er det vigtigt ikke bare at ”tro” noget. Men med træneruddannelsen slipper jeg for netop det, for der kommer man til at vide, hvad man snakker om. Og det synes jeg er meget vigtigt.”

De mange træneruddannelser, der efterhånden er pakket ned i rygsækken hos Lene, går da heller ikke ubemærket hen.

”Jeg er flere gange blevet kontaktet uopfordret, fordi der er nogen, der gerne vil have, at jeg underviser et sted. Det har jo også en hel del at gøre med de padeluddannelser, jeg har taget. Men jeg har små børn, så jeg kan ikke gå fuld tid på padel, fordi det også kræver meget aftenarbejde, men jeg overvejer det da et par gange om måneden,” griner Lene og afslutter.

Lyder det også som noget for dig? 

Så skynd dig ind og snup en af pladserne til Padeltræner 4. Der er åbent for tilmeldinger til og med torsdag den 1. december.

Du skal have bestået Padeltræner 1, 2, 3 for at kunne deltage på Padeltræner 4-kurset. Læs mere og tilmeld dig her.

Snart offentliggører vi også datoerne for vores Padeltræner 1, 2, 3-kurser i 2023.