Padel i Danmark takker af for et suverænt padel-år

Padel i Danmark takker af for et suverænt padel-år

Padel i Danmark takker af for et suverænt padel-år 1322 903 Padel i Danmark

Arla Protein Ligaen, DM-ugen, trænerkurser og turneringer i hele landet. Listen er lang, og fremgangen har været stor for padelsporten i 2022. Vi bringer her en årskavalkade fra os i Padel i Danmark, der er det fælles padel-team i Dansk Tennis Forbund og DGI.

Padel i Danmark indgik i efteråret 2022 et treårigt samarbejde med Paul Petersen Idrætsinstitut, som betyder, at der bliver uddannet 100 motiverede idrætsstuderende hvert år som padeltrænere.

2023 er nu begyndt. Derfor kigger vi nu tilbage på det år, der netop er gået. For pulsen har været høj og smilene mange i 2022, hvor der er blevet bygget videre på det flotte fundament fra de to foregående år, hvor Padel i Danmark har eksisteret.

Padelsporten buldrer stadig frem. Det kan tydeligt ses, når vi tager et blik ud i landet. Banerne fortsætter med at skyde op – ikke mindst i foreningsregi, hvor Padel i Danmark har rådgivet og sparret med masser af foreninger omkring at rejse midler, søge byggetilladelse og komme godt fra start.

”Vi har i den grad mærket en stigende interesse fra kommunerne med henvendelser på, hvad padel er for en størrelse, sportens udvikling og potentiale – og samspillet mellem foreninger og kommercielle centre, der i flere tilfælde har faciliteterne,” siger Morten Hedegaard, der er padelkonsulent i Padel i Danmark.

Uddannet og inspireret tusind

Der er ikke kun kommet flere baner rundt om i hele landet. På de mange nye baner, er der nemlig også kommet flere trænere og padelundervisere. I 2022 har Padel i Danmark afholdt intet mindre end 30 inspirationskurser med i alt 450 deltagere. De fleste ude i foreningerne, men også for lærere i både folkeskoler, på efterskoler og højskoler samt to målrettede kurser i samarbejde med Gymnasieskolernes Idrætslærerforening.

Den stigende interesse for trænergerningen har i den grad kunnet mærkes på Padel i Danmarks kursus- og uddannelsestilbud. I december kunne de første deltagere på den helt nye Padeltræner 4-uddannelse  indtage deres plads. Uddannelsen er det fjerde og sidste trin på den grundlæggende uddannelse. Og det er i årets løb blevet til hele 31 kurser fordelt over de fire trin på padeltræneruddannelsen med imponerende 500 deltagere.

I 2022 har Padel i Danmark afholdt intet mindre end 30 inspirationskurser med i alt 450 deltagere.

I 2022 har Padel i Danmark afholdt intet mindre end 30 inspirationskurser med i alt 450 deltagere.

Derudover indgik Padel i Danmark i efteråret et treårigt samarbejde med Paul Petersen Idrætsinstitut, som betyder, at der bliver uddannet 100 motiverede idrætsstuderende hvert år som padeltrænere. Padel i Danmark har allerede haft 17 af de studerende i praktik, der blandt andet har vist sig som kompetente trænere i Ølstykke Tennis- og Padeklub og i ØBG Silkeborg.

”I 2022 har Padel i Danmark inspireret og uddannet intet mindre end tusind mennesker rundt omkring i hele landet – i alt fra foreninger til gymnasier. Et af vores store mål i Padel i Danmark er at skabe motiverende træningsmiljøer, og for at det kan lykkes, kræver det en masse dygtige trænere. Derfor er vi enormt glade for den store interesse, der igen i 2022 er blevet udvist for vores kursus- og uddannelsestilbud,” fortæller Morten Hedegaard.

Turneringer, der giver gode oplevelser

Også på turneringsfronten har der været fart på. Arla Protein Ligaen er navnet på Padel i Danmarks holdturnering. Der har i 2022 været både en forårssæson og efterårssæson, hvor mere end 220 hold har deltaget. Med hold lige fra Tønder og Frederikshavn over Søndersø til Holbæk og Nykøbing Falster i alle rækker. Det er blevet til imponerende 471 holdkampe med fire kampe i hver, så intet mindre end 1.884 gange er der blevet sagt ”tak for kampen og godt spillet”.

Padel i Danmark har ligeledes afholdt syv endags-turneringer i 2022 med knap 500 spillere. Her har både erfarne padelspillere og nybegyndere vist deres bedste padelspil frem.

”Når de mange padelspillere tager svedbåndet af, siger tak for kampen og triller hjem efter vores turneringer, skal de køre derfra med en ”nøj, det var fedt, hvornår har I den næste turnering”-følelse. Vi har fokus på den gode oplevelse. Hos os er det for eksempel et trygt sted at spille sin første turnering,” siger Mads Bojsen, der er padelturneringskonsulent i Padel i Danmark.

Flere deltagere

Sommeren stod på DM i Padel – Powered by Arla® Protein og DM Sideevents – Powered by Arla® Protein, der blev afholdt som en del af DM-ugen i Aalborg og var en helt unik fremvisning af padelsporten på havnefronten med tusindvis af mennesker, der fik oplevet, prøvet og snakket om padel. Successen gentages i 2023, hvor padel igen er på programmet ved DM-ugen.

DM i Padel – Powered by Arla® Protein og DM Sideevents – Powered by Arla® Protein var i 2022 en del af DM-ugen i Aalborg. Det samme gør sig gældende i 2023. Foto: Morten Olsen

Turneringsåret blev sluttet af med JuleCup 2 i Aarhus. Mere end 200 deltagere mødte friske og klar op i PadelPadel Aarhus. Og det var faktisk tre gange så mange som året før.

”Vi har haft rigtigt mange deltagere i år, der har spillet deres allerførste turnering. Og en god indikation af, at det har været en god oplevelse, er de mange gengagere; faktisk især hos kvinderne. Og vi har set flere og flere juniorspillere deltage i vores rækker. Juniorspillere, der kommer fra foreninger, hvor vi har været forbi og hold inspirationskurser, juniortræningsbesøg, camps eller deres trænere har været på uddannelse hos os,” fortæller Mads Bojsen.

Padel i Danmark ser med taknemmelighed tilbage på 2022 og ser frem til at skyde 2023 fra land med ”Bulder og Brag i Brøndby” i midten af januar. Du kan stadig nå at tilmelde dig lige her.