Fire danske padelspillere skal til European Games

Fire danske padelspillere skal til European Games

Fire danske padelspillere skal til European Games 2560 1707 Padel i Danmark

DIF og Dansk Tennis Forbunds sportslige ledelse har udtaget to par, der skal repræsentere Danmark i padel ved European Games. Det er første gang, at den fremadstormende sportsgren er med ved det europæiske OL.

Der bliver god brug for Maria Rasmussens venstrehånd ved European Games i Krakow. Foto: Morten Olsen.

Danmark bliver repræsenteret, når padel til juni for første gang bliver en del af European Games. Nu er der blevet sat navn på de to danske par, som skal i ilden i polske Krakow.

Det er Dansk Tennis Forbunds sportslige ledelse, der har udpeget henholdsvis et dame- og et herrepar, som er blevet udtaget af DIF.

Hos kvinderne stiller Danmark med Gitte Haxen og Maria Rasmussen, mens Emil Domela Hansen og Marc Møller udgør den danske herrekonstellation.

Tore Deleuran-Skjold, der har været med til at udvælge spillerne, kommer til at fungere som dansk landstræner i Krakow. Han er selv en af landets dygtigste spillere og har stået for elitesamlinger i ’Padel i Danmark’, der er Dansk Tennis Forbund og DGI’s samarbejde om padelsporten.

Tore Deleuran-Skjold er rigtig glad for, at den fremadstormende sport er med ved European Games.

“Jeg synes, at det er enormt vigtigt for padel. At vi nu allerede er med ved det her mini-OL, er et kæmpestort skridt på vejen mod, at det kan blive en OL-sportsgren på sigt. Så vi glæder os enormt meget til at skulle repræsentere sporten dernede,” siger Tore Deleuran-Skjold.

Padel har de seneste år vokset eksplosivt i Danmark. Det samme er tilfældet mange andre steder i Europa.

”Padel har så mange facetter at byde på, som dækker vidt og bredt både i forhold til elitesport, men også i forhold til breddesport. Så det er superfedt for sådan nogle nørder som mig at få sportens potentiale anerkendt, i og med den bliver en del af det her kæmpe setup,” siger Tore Deleuran-Skjold.

Vil bygge padel op i Danmark

I europæisk sammenhæng er Spanien den altoverskyggende magtfaktor i padel. Der er også flere andre nationer, der niveaumæssigt er lidt foran Danmark, som Tore Deleuran-Skjold betegner som en midternation.

Derfor giver det ikke mening med konkrete sportslige målsætninger, inden lodtrækningen til European Games er på plads. Maria Rasmussen, der er den ene halvdel af den danske duo i damerækken, hæfter sig derfor ved andre ting, når hun ser frem mod turneringen.

”Det er altid en fornøjelse at kunne repræsentere sit land, som jeg har været heldig at kunne gøre i andre sammenhænge i padel og tidligere i tennis. Det går jeg til med en vis ydmyghed. Det bliver sjovt at prøve kræfter med dygtige padelspillere udover landets grænser og måle sig med dem. Vi kan spille uden forventninger til det ene og det andet, og det er altid et godt udgangspunkt, synes jeg,” siger Maria Rasmussen, der fra 1997 til 2004 var en del af kvindelandsholdet i tennis.

For Maria Rasmussen er det en fornøjelse at repræsentere sit land. Foto: Morten Olsen.

Den 44-årige Rasmussen ser desuden frem til at kunne få opmærksomhed på padel i et internationalt perspektiv.

”Måske qua min alder er det lige før, at det er 60-40 til fordel for, at jeg rigtig gerne vil være med til at bygge padel op i Danmark. Så kommer der selvfølgelig den her egen tilfredsstillelse ved at konkurrere og være heldig også at vinde nogle gange. Men jeg begynder faktisk at finde endnu mere tilfredsstillelse ved at kunne vise padel frem – og så endda fra øverste hylde med internationale kampe,” siger hun.

Kæmpe forskel på fire år

Muligheden for at vise padelsporten frem side om side med andre sportsgrene ved et europæisk OL er også vigtig for Emil Domela Hansen. I ungdomsårene var han elitespiller i fodboldklubben FC Nordsjælland.

I dansk sammenhæng var Emil Domela Hansen tidligt med på padelbølgen, der for alvor har taget fart de seneste tre-fire år. Da han begyndte med padel, var der ikke mange, som kendte til sporten i Danmark. Når han fortalte om padel, troede folk, at han talte om paddleboards, som bruges til stand up paddle på vandet.

”Så at gå derfra til at alle ved, hvad det er, og alle synes, at det er superfedt, og nu til at skulle med til European Games, det er altså fedt. Det er en kæmpe forskel bare i forhold til for fire år siden,” siger Emil Domela Hansen.

”Jeg glæder mig helt vildt. Både til at repræsentere Danmark, men også for min egen skyld. Jeg har kun hørt godt om arrangementet. I bund og grund elsker jeg jo bare at spille padel. Så jeg glæder mig til at spille noget padel dernede på et højt niveau og få nogle fede kampe og udvikle mig derigennem,” siger Emil Domela Hansen.

Padelturneringen ved European Games spilles indendørs fra den 21.-24. juni. Semifinaler og finaler spilles dog udendørs den 25. juni i historiske omgivelser på det centrale torv i Krakow.

OM EUROPEAN GAMES

European Games (det europæiske OL) afholdes hvert fjerde år. Det er tredje gang, der afholdes European Games. I år foregår det i Krakow i Polen med konkurrencer i 29 sportsgrene.

Det er første gang, at padel er med ved European Games. Padelturneringen spilles 21.-25. juni. De indledende kampe spilles i KSOS Sports Centre i Krakow, mens semifinaler og finaler spilles på det centrale torv i Krakow den 25. juni.

I alt vil 128 padelspillere deltage ved European Games fordelt på henholdsvis 64 kvinder og 64 mænd. De bedste nationer vil være repræsenteret af to par hos både kvinder og mænd, mens de øvrige nationer herunder Danmark har et enkelt par med hos hvert køn.

De danske spillere ved European Games er udtaget af DIF efter en indstilling fra Dansk Tennis Forbund, der er ansvarlig for padelsporten i DIF-regi.

Læs mere om European Games

OM SPILLERNE

Maria Rasmussen

  • Født: 20. august 1978 (44 år)
  • World Padel Tour Ranking: 179
  • Bopæl: Hørsholm
  • Fra: Ølstykke

Gitte Haxen

  • Født: 16. marts 1988 (35 år)
  • World Padel Tour Ranking: 179
  • Bopæl: Gilleleje
  • Fra: Silkeborg

Emil Domela Hansen

  • Født: 1. september 1995 (27 år)
  • World Padel Tour Ranking: 340
  • Bopæl: Østerbro
  • Fra: Ballerup

Marc Møller

  • Født: 1. september 1990 (32 år)
  • World Padel Tour Ranking: 340
  • Bopæl: Islands Brygge
  • Fra: Virum