Dobbelt DM-guld i padel til Julia Wiese

Dobbelt DM-guld i padel til Julia Wiese

Dobbelt DM-guld i padel til Julia Wiese 1600 1067 Padel i Danmark

Søndag skulle der uddeles ædelt metal ved DM i padel 2023 – Powered by Arla® Protein. 25-årige Julia Wiese blev dobbelt danmarksmester.

Julia Wiese sikrede sig dobbelt DM-guld i padel. Foto: Frank Cilius.

Mixfinalen var først på programmet, da DM i padel 2023 – Powered by Arla® Protein skulle have sin afslutning søndag. Derefter fulgte damefinalen, mens herrerne sluttede dagen af med deres finale. Alle tre finaler blev sendt direkte på SPORT LIVE.

Flot start

I dagens første finale stod Julia Wiese og Tore Deleuran-Skjold overfor makkerparret – og ægteparret – Stine Jacobsen og Thomas Jacobsen. De to gange Jacobsen havde været overbevisende i deres vej til finalen. Stine Jacobsen er tidligere verdensmester i Racketlon og var lynhurtig på banen, mens Thomas Jacobsen benyttede sig af sine slagkraft.

Dog var det svært at følge med det førsteseede par Wiese/Deleuran-Skjold, og favoritterne tog sejren i to sæt 6-4, 6-2. Første DM-guld i padel var i hus.

Dramatisk damefinale

I damefinalen skulle Julia Wiese jagte sit andet DM-guld, og byttede bror ud med søster, da slaget skulle slås mellem rækkens to topseedede par Julia Wiese/Liv Deleuran-Skjold og Betina Pedersen/Marie Røpke. Betina Pedersen og Julia Wiese dannede par ved sidste års DM, hvor det blev til sølv.

Betina Pedersen og Marie Røpke bragede ud på banen, og selvom doubleparret fik sin debut sammen dagen forinden, var det ikke noget, der kunne ses på samarbejdet. Makkerparret vandt sikkert første sæt 6-3. I andet sæt var der til gengæld byttet rundt. Wiese/Deleuran-Skjold kom bedst fra start og bragte sig foran 4-0 og kørte sættet hjem 6-2.

Det afgørende sæt blev på alle måder drabeligt. Parrene fulgtes ad til stillingen 2-2, før Pedersen/Røpke trak fra og kom foran 5-2.  Men Wiese/Deleuran-Skjold kæmpede tilbage, og finalen skulle afgøres i en tiebreak, som Wiese/Deleuran-Skjold fik sat sig på. Parret kunne til sidst råbe forløsningen ud, da Røpke sendte bolden i nettet ved stillingen til 7-5.

”Vi er helt vildt glade og stolte, og jeg tror stadig, at adrenalinen pumper i kroppen på os begge to (Liv Deleuran-Skjold, red.), for det var virkelig tæt. Vi taber første sæt efter at være kommet dårligt fra start og vinder andet sæt okay komfortabelt. Tredje sæt kommer vi bagud 2-5, men hiver den hjem i en tiebreak. Så jeg tror, at alle følelser har været igennem kroppen, og det gør det endnu mere fedt at løbe med sejren, når det har været så tæt,” sagde Julia Wiese efter kampen.

”Jeg tror aldrig, at jeg har råbt så meget i mit liv. Jeg tror også, at det har noget at gøre med omgivelserne, at der er noget spænding. Så virkelig fed følelse.”

Overlegen herrefinale

Finaledagen skulle rundes af, da herrefinalen blev sat i gang, og det sidste DM-guld skulle finde sine ejermænd.

Herrernes finale stod mellem Lasse Schram Simonsen og Daniel Stisen på den ene side og Klaus Balic Sørensen og Frederik Iversen.

Simonsen og Stisen havde i semifinalen slået det førsteseede par Tore Deleuran-Skjold og Mads Langer med 6-1, 6-3, og makkerparret fortsatte i samme høje tempo på finaledagen.

Trods en fin start fra Sørensen/Iversen, hvor parrene fulgtes tæt ad i første sæt, trak favoritterne til sidst fra og vandt finalen overbevisende med cifrene 6-4, 6-0. Selvom det ikke blev en tæt finale var det to glade danmarksmestre i padel, som kunne få hængt guldet om halsen.

”Vi kom lidt shaky fra start. Det er en fed kulisse, hvor der var mange tilskuere og mange vi kender. De andre kom ud med rigtig god energi. Det var det perfekte set-up,” sagde Daniel Stisen.

Resultater søndag

Mix DM – Finale
Tore Deleuran-Skjold/Julia Isabella Wiese [1] – Thomas Jacobsen/Stine Jacobsen 6-3, 6-3

Kvinder DM – Finale
Liv Deleuran-Skjold/Julia Isabella Wiese [1] – Betina Pedersen/Marie Røpke [2] 3-6, 6-2, 7-6(5)

Herrer DM – Finale 
Klaus Balic Sørensen/Frederik Iversen – Lasse Schram Simonsen/Daniel Stisen 6-4, 6-0

Fakta om DM-ugen

  • DM-ugen er en stor sportsbegivenhed, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt.
  • Over 200 DM-medaljesæt skal uddeles, når DM-ugen afvikles i Aalborg den 21.-25. juni 2023.
  • DM-ugen samler de officielle danmarksmesterskaber for 40 sportsgrene, hvilket dækker over flere end 100 forskellige discipliner til lands, til vands og i luften – fx beachvolley, cykling, faldskærm, SUP, rally, golf, wakeboard og meget andet.
  • Begivenheden arrangeres af Danmarks Idrætsforbund (DIF) i tæt samarbejde med de mange forbund og værtsbyen Aalborg.
  • Hvis man ikke kan være til stede i Aalborg, kan man følge DM-ugen på Danmarks Radio, hvor der i alt sendes omkring 60 timer fra DM-ugen.
  • Det er anden gang, DM-ugen afholdes, og debuten fandt sted sidste år – også i Aalborg. I 2024 går værtsbystafetten videre til Herning.
  • Se mere på www.dmugen.dk

 

Sociale medier og app