Tina er bidt af padel – nu vil hun give glæden ved sporten videre

Tina er bidt af padel – nu vil hun give glæden ved sporten videre

Tina er bidt af padel – nu vil hun give glæden ved sporten videre 2048 1536 Padel i Danmark

På rekordtid er Tina ”Ninjaen” Leegaard Dyrving faldet pladask for padel. Derfor var det naturligt for hende at tage på trænerkursus i weekenden, så hun kan hjælpe andre til at få samme glæde for sporten.

En flok glade kursister med padeltrænerbeviset i hånden.

Kan man blive forelsket i sportsgren? Ja, det kan man i den grad.

På lige over et år er Tina Leegaard Dyrving – kaldet Ninjaen af venner og bekendte – nemlig gået fra aldrig at have spillet padel til at spille op til ti timer om dagen. Hun kan med egne ord ikke få nok.

Selvom dagene er fyldt godt op med træning og kampe, er hun blevet en flittig deltager til Padel i Danmarks turneringer – og i weekenden tog hun så skridtet videre, da hun deltog på padeltrænerkursus, så hun kan give glæden videre til andre.

Hvor længe har du spillet padel?

”Jeg spillede min første doublekamp den 19. august 2022. Før den spillede jeg lidt singlekampe med en veninde; bare for sjov. Nu spiller jeg mellem to og ti timer om dagen, og der er heldigvis syv dage på en uge…. Så det er eskaleret en smule, men det er SÅ fedt at stå på det blå underlag. Man møder en masse forskellige mennesker, divergerende måder at spille på, og så udfordrer man sig selv, så man – forhåbentligt – udvikler sig og bliver bedre og bedre.”

Hvordan blev du bidt af sporten?

”Jeg talte med Mads Langer (sanger, red.), som jeg kender. Han spillede “noget-der-hed-padel” med Christopher (sanger, red.), og det lød sjovt. Efter nogle måneder fandt vi så ud af, hvor man kunne spille “det dersens padel” og bookede en bane. Det viste sig så at være både sjovt, udfordrende og god motion. Allerede til 3. gang havde jeg købt mit eget bat.”

Hvorfor tilmeldte du dig Padel i Danmarks trænerkursus?

”Jeg er tidligere konkurrencesvømmer og er uddannet svømmetræner, så fandt det nærliggende også at blive padeltræner, når jeg nu spiller så meget. Der er flere, som har både troet og spurgt, om jeg var træner, men det er jeg altså først ved at blive nu. Jeg har selv kun modtaget træning 2,5 gang. Den første gang var for at få det grundlæggende på plads; regler, serv, hold rigtigt på battet og så videre. Den anden gang havde jeg forstuvet min fod. Her for nylig var Antonio Chaves (jeg kendte ham ikke i forvejen) i Danmark, så der fik jeg en times god træning.”

”Det var Padeltræner 1+2 jeg tog i weekenden. Der var mange gode træningsøvelser og snakke i teorilokalet, men heldigvis også en masse banetid, så man kunne teste det teoretiske af. Vi skulle også selv lave træningsøvelser for de andre deltagere. Jeg vil helt klart gå efter at fuldføre de sidste 2 kurser. Efter anbefaling skal man først i marken og have træner-erfaring et halvt til et helt år, inden man snupper de sidste par weekender på skolebænken.”

Hvad vil du bruge din nye trænertitel til?

”Det burde være muligt at finde nogle timer om ugen, hvor jeg kan teste og undervise nogle begyndere/letøvede i denne fremadbrusende, megasjove, hyggelige og udfordrende sport. Det er jo en sport, som næsten alle kan tage del i – på en eller anden måde. Jeg glæder mig til at komme i gang.”

SKAL DU OGSÅ VÆRE PADELTRÆNER?

Læs mere og tilmeld dig vores kurser her.