Maria Rasmussen er nomineret til Arla Protein Spillerprisen

Maria Rasmussen er nomineret til Arla Protein Spillerprisen

Maria Rasmussen er nomineret til Arla Protein Spillerprisen 1600 1067 Padel i Danmark

Denne uge præsenterer vi de tre nominerede til Arla Protein Spillerprisen. Prisen gives til en spiller, der i særlig grad har udmærket sig i padelsporten i Danmark. I dag kan du møde vores første nominerede: Maria Rasmussen.

Maria Rasmussen har flere gange været at finde på holdkortet, når Ølstykke Tennis- og Padelklub har stillet til start i den bedste række i Arla Protein Ligaen.

Arla Protein Spillerprisen skal uddeles for anden gang. Bag prisen står Arla® Protein og Padel i Danmark, der i fællesskab vil bidrage til at sætte spot på en spiller, der i særlig grad har udviklet sig og udmærket sig i padelsporten i Danmark.

Sidste år gik æren til Emil Lilleøre Madsen, der samtidig modtog en præmiecheck på 10.000 kroner. Og nu er det tid til at finde og kåre dette års vinder.

De tre nominerede – og herunder den endelige vinder – er udvalgt af en jury bestående af repræsentanter fra Padel i Danmark. Vinderen vil blive afsløret i de kommende uger.

’Padel i Danmark’ er navnet på DGI og Dansk Tennis Forbunds samlede indsats for at udvikle padelsporten i Danmark.

Nomineret: Maria Rasmussen

Vores første nominerede er dygtig som få. Maria Rasmussen har på rekordtid formået at etablere sig helt i toppen af den danske padelelite. Med hårdt arbejde og dedikation er hun en af de allerbedste kvindelige padelspillere i Danmark. Og hun har altid været dedikeret. Først som en fast del af landsholdsholdet i tennis, før hun for fire år kastede sin kærlighed på padel. Siden da er det kun gået én vej.

For Maria handler det om hele tiden at dygtiggøre sig og gribe de muligheder, der byder sig. Hvad end det er Padel i Danmarks holdturnering Arla Protein Ligaen, hvor den 45-årige nordsjællænder flere gange været at finde på holdkortet, når Ølstykke Tennis- og Padelklub har stillet til start i den bedste række. Eller ved Padel i Danmarks elitesamlinger sammen med flere af landets bedste dame- og herrespillere for at teste sit niveau og blive trænet af stjernetrænere som Juanma Rodriguez.

At de mange timers hårde arbejde bliver belønnet med en nominering til Arla Protein Spillerprisen, betyder noget ganske særligt for Maria.

”At blive nomineret til Arla Protein Spillerprisen er en dybt meningsfuld anerkendelse af de mange timer og det hårde arbejde, jeg har lagt og ligger i padelsporten. Det er ikke kun en personlig præstation, men også et skulderklap til min familie, alle de trænere, venner og samarbejdspartnere, der har været en del af min rejse. Det minder mig om, hvor vigtigt det er at stræbe efter at blive bedre hver dag, både på og udenfor banen. Denne nominering inspirerer mig til at fortsætte med at bidrage til udviklingen af padel i Danmark og motivere andre til at følge deres passion for sporten,” siger Maria Rasmussen, da hun får nyheden om nomineringen.

Maria lægger ikke kun vægt på at blive bedre selv – hun har også stort fokus på at gøre sporten mere tilgængelig for særligt kvinder og børn. Derfor har hun været på Padel i Danmarks træneruddannelser, og har flere gange efterfølgende fungeret som træner rundt omkring.

Udtaget til European Games

I 2022 deltog Maria i damedouble-rækken ved DM i padel 2022 – Powered by Arla® Protein, hvor hun sammen med sin makker Trine Bassett blev danmarksmester. I år var hun dog ikke at finde til DM-ugen i Aalborg. I stedet sad hun i et fly på vej til Krakow i Polen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sammen med Gitte Haxen spillede Maria Rasmussen sig hele vejen til kvartfinalen ved European Games i juni.

DIF og Dansk Tennis Forbunds sportslige ledelse havde udtaget fire danske padelspillere – et dame- og herrepar – der skulle repræsentere Danmark i padel ved European Games. Det var første gang, at padel var med ved det europæiske OL.

Iklædt de rød-hvide farver nåede Maria sammen med sin makker Gitte Haxen hele vejen til kvartfinalen. På deres vej dertil havde de blandt andet leveret en kæmpe bedrift, da de slog de portugisiske mestre Viela/Rodrigues ud af turneringen.

Skaber værdi til sporten

At Maria er kommet helt til tops på kort tid, vidner om et stort padeltalent og et vedholdende arbejde. Maria er en spiller, der tør tænke langsigtet og give alt for at nå sine mål. Og det bliver bemærket i både ind- og udland. Derfor fortjener hun en nominering til Arla Protein Spillerprisen.

”Internationalt set har Maria rykket sin performance og sine resultater endnu yderligere i løbet af det sidste år. Både nu her til EM, hvor hun har vundet nogle store kampe, men ikke mindst til European Games, hvor hun sammen med Gitte Haxen gik ind og levererde et decideret blockbuster-resultat og kommer vanvittig langt. Det bliver også bemærket internationalt. Og det er endnu mere vildt set i forhold til, hvor få år hun har spillet,” forklarer Tore Deleruan-Skjold, der er padelkonsulent i Padel i Danmark.

Maria er den første af i alt tre nominerede til Arla Protein Spillerprisen. De øvrige nominerede vil blive afsløret de kommende dage.

Om prisen:

Arla Protein Spillerprisen skal bidrage til spiller- og talentudviklingen ved at kaste spotlight på de nominerede spillere og ved at støtte vinderen med præmien på 10.000 kroner.

Vinderen af Arla Protein Spillerprisen er kendetegnet ved flere af nedenstående ting

  • En spiller som har gennemgået en markant udvikling rent spillemæssigt
  • En spiller, som er en god repræsentant for padelsporten og en god rollemodel i sporten
  • En spiller som tør tænke langsigtet og ikke blot er fokuseret på resultater her og nu
  • En spiller, som med sit engagement bidrager til den samlede spiller- og talentudvikling i Danmark
  • En spiller som deltager aktivt i aktiviteter under Padel i Danmark

Prisen skal uddeles for anden gang i år. I 2022 gik prisen til Emil Lilleøre. Vinderen vil modtage pris og præmiecheck i spillerens klub af repræsentanter fra både Arla® Protein og Padel i Danmark.