Fra praktik til padeltræner

Fra praktik til padeltræner

Fra praktik til padeltræner 1888 1339 Padel i Danmark

Et tilfældigt møde med Padel i Danmarks padelinstruktøruddannelse på Paul Petersens Idrætsinstitut blev afgørende for Morten Stokholm. I dag er han juniorpadeltræner i Virum Sorgenfri Tennisklub.

”Det kommer ikke til at ske.”

Da Morten Stokholm første gang hørte om padel, havde han slet ikke lyst til at prøve sporten. Ikke fordi det virkede kedeligt eller uinteressant. Tværtimod. Han var bange for at blive FOR vild med det, og det havde han slet ikke tid til i sin travle hverdag.

Timerne var godt fyldt ud hver dag. For Morten arbejdede både som selvstændig og var ungdomsformand i sin søns fodboldklub. Særligt det sidste krævede rigtig mange timer med planlægning, målsætninger og strukturering. Men han kunne ikke fornægte, han syntes, det var sjovt. Netop derfor tog Morten en beslutning om at kaste sig ud i noget nyt i sit arbejdsliv.

”Jeg fik et deltidsjob i Hellas (Boldklubben Hellas, Valby), og tænkte, at jeg så ville bruge resten af min tid på noget andet. Så faldt jeg over Paul Petersen og så deres sportslinje, hvor jeg kunne blive både personlig træner, løbetræner og så videre. Og så tænkte jeg, at det var det, jeg skulle.”

I september 2022 startede han på Paul Petersens Idrætsinstitut. Kort før Mortens hold gik i gang, havde idrætsinstituttet og Padel i Danmark indgået et samarbejde, hvor de studerende på linjerne Original Sports og X-Outdoor som en del af deres uddannelse skal tage et padeltrænerkursus.

”Da jeg fik at vide, at Paul Petersen havde erstattet mountainbike med padel, tænkte jeg, at nu kunne jeg ikke komme uden om længere.”

”Første gang vi har padel på skemaet, stiller jeg stiller op ude på Reffen og får et bat i hånden, og vi laver en masse grundslag. Og jeg kan lige så tydeligt huske, at Mads og Morten (red. ansatte i Padel i Danmark) siger til sidst, at den eneste opgave vi havde til næste gang var, at vi skulle prøve at se, om vi kunne få spillet noget padel i mellemtiden. Og jeg tænkte bare – det bliver overhovedet ikke noget problem.”

Padelpraktik blev afgørende

Morten var bidt af sporten med det samme. Han kiggede også rundt på sine klassekammerater, hvor flere af dem havde spillet en masse padel i forvejen, og han hungrede allerede efter at blive bedre. Hurtigt anskaffede han sig sit eget bat og samlet et hold venner at spille med.

”Det padel kan er, at man ret hurtigt får en god fornemmelse af, hvad spillet handler om, og så bliver man dygtigere til det. Og det er for mit vedkommende virkelig fængende. Jeg duer ikke til at være dårlig til noget for længe, så mister jeg interessen. Men med padel rykkede jeg mig hele tiden lidt.”

Som en del af studiet skal de studerende på Paul Petersen i praktik ad flere omgange, i løbet af de 10 måneder uddannelsen tager. Og for Morten var der ingen tvivl om, at han ville bruge sine praktikperioder på at undervise i padel.

”I min første praktikperiode kom jeg i praktik hos Padel i Danmark, hvor jeg blandt andet fik lov til at prøve at være træner for et hold i Ølstykke Tennis og Padelklub. Og igen kunne jeg bare mærke, at jeg syntes, det var fedt. Jeg kunne lide planlægningen, at stå med øvelserne og at påtage mig trænerrollen.”

”Inden min anden praktik havde jeg fået arbejde i caféen ude i Match Padel i Ballerup. Det var et åbenlyst strategisk move for at komme derud. Og så var jeg i praktik derude og havde træninger med folk, der var helt nye i sporten.”

Faktisk var Match Padel Ballerup så glade for det arbejde, Morten leverede, at han efterfølgende blev tilbudt et job som familietræner for seks-niårige og skulle stå for træningen af dem en gang om ugen.

Juniorpadel i hjertet

Morten var enormt glad for den nye mulighed. Tanken var, at der også skulle igangsættes juniorpadel i padelcenteret i weekenderne, hvor han arbejde, men udfordringen var, at det er dyrt. Og derfor blev projektet udskudt. Morten havde dog stadig et stort brændende ønske for at blive juniorpadeltræner, og efter at hevet fat i sit netværk fik han ved hjælp af Padel i Danmarks padelkonsulent, Morten Hedegaard, en kontakt til Virum Sorgenfri Tennisklub.

”Jeg har hele tiden sagt, at jeg sindssygt gerne ville være padeltræner. Og så var Virum Sorgenfri ude efter en træner. Det er Mette Rytsel, der har stået for padeltræningen der, og de ville gerne fokusere på juniorer. Det taler jo lige ind i mit hjerte.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der skulle ikke tænkes længe, og Morten takkede ja til at blive juniorpadeltræner i klubben. En del af træningen af de unge padelspillere foregår i Pro Padel på det københavnske havneanlæg Nordhavn, og tilbydes til alle Virum-Sorgenfri Tennisklubs juniorer.

”At være padeltræner er fedt, fordi min glæde og fascination af sporten smitter af på dem jeg træner.”

VIL DU OGSÅ VÆRE PADELTRÆNER?

Vores træneruddannelse har flere trin – P1, P2, P3 og P4.
Læs mere og tilmeld dig vores kurser her.