Padel-stafet: Virum-Sorgenfri Tennisklub

Padel-stafet: Virum-Sorgenfri Tennisklub

Padel-stafet: Virum-Sorgenfri Tennisklub 1888 1339 Padel i Danmark

Virum-Sorgenfri Tennisklub har ikke deres egne padelbaner, men har fundet en løsning, så klubbens medlemmer alligevel kan få padelundervisning. 

Hvad gør man, hvis man ingen padelbaner har, men elsker padel? Det har Virum Sorgenfri Tennisklub fundet en løsning på. Næstformand i klubben, Mette Rytsel, gør os klogere på, hvordan padeltræningen er skruet sammen i den nordsjællandske klub.

Hvor lang tid har I haft padel?

”I Virum-Sorgenfri Tennisklub har vi ikke vores egne padelbaner, men har fået adgang til Lyngby Taarbæk kommunes to padelbaner, som foreningerne i kommunen deler. Vi får adgang til banerne i september 2022. Før det har vi i mange år haft juniorpadeltræning i Pro Padel i samarbejde med dem, hvor vi har haft et almindeligt træningshold og et hold for børn med særlige behov.”

Hvor mange medlemmer har I i jeres forening?

”Da vi kun har fået 16 banetimer, har vi sat et max på 50-60 medlemmer.”

Hvordan kom I i gang med padel i klubben?

”Vi har et stort ønske om at få bygget vores egne padelbaner men vi har ikke plads på vores eget anlæg, da vi ikke ønsker at nedlægge tennisbaner.”

Hvad er det bedste, I fået ud af at opstarte padel?

”Vi kan se, at andre klubber blomstrer op, når de får anlagt padelbaner. Hillerød Tennisklub er et godt eksempel på, at det har været med til at skabe liv i klubben.”

Hvilke padeltilbud har I til jeres medlemmer?

”Vi har sat vores tilmelding op, så man tilmelder sig spil sammen med forskellige i løbet af ugen på de faste banetider. Derudover har vi junior – og voksentræning i Pro Padel hen over vinteren. Når vejret bliver lidt varmere, vil vi starte op med træning på udendørsbanerne.”

Hvad har overrasket jer mest, efter I har fået padel?

”Den store interesse for sporten og ønske om baner lokalt.”

Hvad er jeres bedste råd til andre foreninger, der vil opstarte padel?

”Hvis man ikke har egne padelbaner, så kan man sætte padelaktiviteter op i en privat padelhal og skabe nye fællesskaber der.”

Vil i have padel i jeres forening?

Går I som forening og overvejer, om padel er noget for jer? Om hvordan I griber det an fra de tidlige drømme til banerne står på anlægget? I er langt fra de eneste, der har siddet med overvejelsen om at tilbyde padel i foreningen!

Formålet med Padel i Danmark er at hjælpe frivillige og foreninger i hele landet med at komme i gang med at tilbyde den populære sport til deres medlemmer. Ud fra vores erfaringer har vi lavet fem råd, som din forening kan bruge til selve processen. Se dem her.