Hvilket nytårsforsæt har din klub?

Hvilket nytårsforsæt har din klub?

Hvilket nytårsforsæt har din klub? 2048 1536 Padel i Danmark

Et nyt år står for døren, og det betyder en perlerække af nytårsforsætter. Det gælder ikke mindst i de danske foreninger. Vi har spurgt to af dem, hvad de har sat sig af mål for 2024.

Er din klub klar til 2024, og er det med et nytårsforsæt i ærmet? Så er I ikke de eneste.

Alle klubber går rundt med planer og drømme for fremtiden, og en god måde at manifestere disse kan være ved at have et konkret nytårsforsæt. Eller med andre ord et mål for det nye år. Derfor har vi hevet fat i Næstved Tennis Klub og Rudkøbing Tennis Klub til en snak om, hvad de sigter efter i det kommende år.   

Rudkøbing Tennis Klub

I Rudkøbing Tennis Klub er der særligt et mål for 2024, der fylder. Bestyrelsesmedlem, Henrik Jensen, går i dybden med klubbens nytårsforsæt. 

Hvilke nytårsforsætter har I lavet for jeres klub i 2024?

”Vi opererer ikke med konkrete nytårsforsætter, men to hovedopgaver for os i kommende sæson. Vi ønsker at komme i mål med padelbane nummer to. Et fortsat fokuspunkt for os er også at få klubben til at hænge godt sammen omkring tennis og padel,” siger Henrik Jensen, bestyrelsesmedlem i Rudkøbing Tennis Klub.

Hvorfor netop de mål? 

”Vi anlagde vores padelbane i 2019. Dengang var det bane nummer ni i Danmark. Det siger lidt om, hvor hurtigt det er gået med padel. Vi fik som de fleste andre steder hurtigt nye medlemmer. Også folk som aldrig nogensinde havde haft fast gang i en tennisklub før. Det gav os et par udfordringer, men det gav os også et solidt økonomisk fundament. For hundrede nye medlemmer, der er aktive i klubben og betaler kontingent, det flytter noget for en klub som vores, hvor vi er 230 medlemmer. Vores tennisdel hang også lidt, men det har vi samtidig fået sparket gang i igen. Så fordi vi har fået så mange padelspillere, satser vi på at kunne åbne en padelbane mere. Det vil også gøre, at vi vil kunne stå bedre i forhold til at lave interne turneringer og turneringer med vores naboklubber.”

Næstved Tennis Klub

Næstved Tennis Klub – hvor der også er padel – har mange projekter på programmet i 2024. Formand i klubben, Lisbeth Morell, sætter ord på klubbens nytårsforsætter. 

Hvordan håber I, at 2024 kommer til at se ud for jeres klub? 

”Noget, der kommer til at fylde rigtig meget er, at vi er blevet ’Spydspidsforening’. Dansk Idrætsforbund har udnævnt nogle forskellige klubber efter indstillinger til at være Spydspidsforening rundt omkring i Danmark. Vi er så blevet en af dem sammen med Næstved Svømmeklub. Og i den forbindelse blev der ansat en medarbejder den 1. december, som skal være børne- og ungeansvarlig, og vedkommende skal lave nogle tiltag i forhold til børn, unge, rekruttering, trivsel og fastholdelse. Så det har vi en stor agenda i – ikke mindst vores træner, da det er ham, der er tovholder for vedkommende. Så det fylder rigtig meget. Et af vores fokuspunkter heraf er, at vores klub og den nye børne- og ungeansvarlige skal have mere fat i skole og institutioner og få dem mere ud til os, end de har været tidligere. Det er stort for os, og vi glæder os til at se, hvad der sker i 2024,” siger Lisbeth Morell, formand i Næstved Tennis Klub.

”Udover at styrke børne- og ungeområdet har vi i efteråret lavet en runde, hvor vi har forsøgt at blive bedre til at organisere opgaverne i bestyrelsen – ”hvem gør hvad” og mere synliggørelse. Det skal vi have implementeret sammen med en bedre årskalender, end den vi har nu.”