Fra efterskoleelever til juniorpadeltrænere

Fra efterskoleelever til juniorpadeltrænere

Fra efterskoleelever til juniorpadeltrænere 2048 1198 Padel i Danmark

20 elever fra Tirstrup Idrætsefterskole har som de første gennemført Padel i Danmarks juniorpadelkursus og er nu klar til at træde ind i trænerrollen i deres lokale padelforeninger.

Padel på skoleskemaet lyder som en drøm, men det er virkeligheden for de 20 efterskoleelever på Tirstrup Idrætsefterskole, der har padel som valgfag.

En gang om ugen får de undervisning i sporten, hvor de gennemgår teknik og teori. Onsdag fik de unge sportsentusiaster så fyldt rygsækken op med endnu mere padelviden, da Padel i Danmarks padelkonsulent, Morten Hedegaard, kom på besøg.

Under armen havde han medbragt en kasse med GO-klodser. Klodsernes farver symboliserer fire forskellige former for motivation, hvor blå er sundhed, grøn er udfordring, gul er glæde og rød er fællesskab, som første del af undervisningen tog udgangspunkt i.

”Vi startede i teorilokalet den første times tid, hvor eleverne selv skulle sætte ord på, hvad der er en god træning og en god træner. Det var blandt andet med afsæt i DGIs børneanbefalinger. Vi arbejdede også med GO-motiverne, altså hvad der motiverer den enkelte i forskellige sammenhænge. Her fik alle elever et sæt GO-klodser, så de kunne bygge sig selv og hinanden og på tomandshånd fik gode snakke om, hvordan de kan bruge denne viden som trænere eller blot i relationerne til hinanden,” siger Morten Hedegaard.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Efter de gode snakke var det blevet tid til at komme på banen. På mere end én måde. For eleverne skulle nu omsætte deres nye viden til en trænerrolle.

”På banerne var der fokus på de mest grundlæggende padelelementer, og hvordan man som juniortræner kan undervise i det. Vi prøvede forskellige øvelser, så eleverne fik en smagsprøve på, hvordan leg, GO-motiver, trænerrolle og padel kan spille sammen. Endelig fik eleverne selv til opgave i grupper at designe deres egne øvelser. De fik rollen som juniortrænere, og skulle så undervise de andre – igen med fokus på en aldersgruppe, GO-motiv og progression i øvelserne. Hver gruppe afsluttede med selv at komme med refleksioner, få feedback fra de andre og modtage et stort bifald.”

(Artiklen fortsætter under billedet)

Juniorpadel skudt i gang

Padel i Danmark er ved at lægge sidste hånd på vores juniorpadelkurser, der skal give kursisterne specifik viden om træning med børn og unge og ruste dem til at udarbejde og varetage en god træning til denne målgruppe.

Efterskoleeleverne fik som de første mulighed for at afprøve forløbet, og det glæder Morten Hedegaard at kunne sende de nyklækkede juniorpadeltrænere ud i landets foreninger.

”Det var nogle superseje elever, der bragte sig selv og hinanden i spil på den gode måde. Med god læring undervejs. Med imponerende mod og lyst til at blive dygtigere. Med gode selv-designede øvelser. Og i flotte trænerroller og med højt humør. Der er nogle børn ude i foreningerne, der godt kan glæde sig til at få nogle dygtige unge juniortrænere.”

Vil du vide mere?

Kontakt Padel i Danmarks padelkonsulent Morten Hedegaard på morten.hedegaard@dgi.dk eller +45 71 72 10 73.