Nye netværk skal styrke juniorpadel

Nye netværk skal styrke juniorpadel

Nye netværk skal styrke juniorpadel 1920 1275 Padel i Danmark

Dansk Tennis Forbund og DGI sætter endnu mere spot på den gode juniortræning i padel med nye netværk.

Hvordan ser den gode juniortræning i padel ud – på og udenfor banen? Det skal DGI, DTF og to nye netværk dykke ned i.

Padel er ikke kun for de voksne. Flere og flere børn tager battet i hånden og går til padel i de danske foreninger i deres fritid. Derfor er det også vigtigere end nogensinde at stille spørgsmålet – hvordan ser den gode juniortræning ud?

DGI og Dansk Tennis Forbund står bag et nyt juniorpadelnetværk, der skal dykke ned i spørgsmålet og være med til at løfte juniorpadel i Danmark. Netværket er et klyngenetværk og består af mere end 10 klubber fra hele landet.

”Vi ved, hvor vigtigt det er at skabe nogle motiverende træningsmiljøer, så børn og unge har det sjovt og har lyst til at komme uge efter uge og være en del af et fællesskab. Det gælder på banen, hvor de skal udfordres gennem meningsfulde øvelser, hvad enten det er teknik, taktik, fysisk, socialt eller mentalt. Vi har også meget fokus på det legende element, og hvordan trænerne kan justere øvelserne i forhold til, hvad der motiverer den enkelte og skabe gode oplevelser. Og det gælder uden for banen, hvor det også er vigtigt, at trænerne sammen med børnene er med til at skabe gode rammer for fællesskabet, der er alt afgørende for, at børn og unge fortsætter med at komme glade og motiverede til træning,” Morten Hedegaard, der er padelkonsulent i Padel i Danmark.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fælles for netværksklubberne er, at de enten allerede har et træningstilbud til juniorspillerne eller arbejder på at få det. Og gennem et tæt samarbejde mellem Dansk Tennis Forbund, DGI og trænere fra klubberne har netværket til formål at skabe motiverende træningsmiljøer, der ikke kun gavner børn og unge på banen, men også udenfor.

Netværket er gratis, men det er et krav at være medlem af både DGI og DTF. Og for at gøre det nemmere for alle at deltage, er der foreløbigt blevet lavet to separate netværk – et øst og et vest for Storebælt. Men formålet er det samme.

GO-klodser, sparring og sved på panden

Hillerød Tennis og Padel Klub dannede i midten af april rammerne, da den første samling i juniorpadelnetværket i øst blev afholdt, og en uge senere var netværket i vest samlet i KIF Kolding.

Deltagerne blev introduceret til helt nyt materiale om juniortræning i padel. DGI og Dansk Tennis Forbund har netop lagt sidste hånd på fokuskurset, Junior Padel, der skal give kursisterne specifik viden om træning med børn og unge i alderen seks-18 år og ruste dem til at udarbejde og varetage en god træning til denne målgruppe. Dette kursus fik de deltagende trænere mulighed for at afprøve som nogle af de første.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Med udgangspunkt i en kasse farverige GO-klodser, hvis farver symboliserer fire forskellige former for motivation, fik trænerne en smagsprøve på, hvordan leg, GO-motiver, trænerrolle og padel kan spille sammen. Da trænerne var blevet præsenteret for ny viden, var det tid til at bevæge sig videre.

”Udover det teoretiske omkring emner som børneanbefalinger, trænerblomsten og motivationstyper, var trænerne selv på banerne. Her blev de først præsenteret for et udpluk af de ti øvelser, der er med i materialet (Junior Padel, red.). De testede  øvelserne på egen krop og kunne sammen reflektere over, hvordan øvelserne kan bruges og justeres til aldersgrupper og motivationstyper. Derefter skulle de selv i grupper designe øvelser, undervise hinanden og reflektere sammen om øvelserne. Det var både lærerigt og inspirerende at se, hvordan kreativiteten og engagementet lyste ud af dem,” siger Nathali Thorius, uddannelseskonsulent i Padel i Danmark.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Men det stoppede ikke her. Netværket er en løbende proces, hvor de deltagende klubber vil modtage kontinuerlig sparring fra både netværket og uddannelseskonsulenter fra DGI og Dansk Tennis Forbund. Der arbejdes på en dato senere på året til en ny netværkssamling i øst og vest, hvor erfaringsudveksling og faglige input vil være i fokus både i teorilokalet og på banen.