Coronavirus

Find de opdaterede retningslinjer og gode råd til padel fra DGI og DTF.

Læs mere

Bliv træner og vær med til at udbrede padel

Bliv træner og vær med til at udbrede padel

Bliv træner og vær med til at udbrede padel 2560 1920 Padel i Danmark

Med den eksplosive vækst af padelbaner stiger behovet for uddannede trænere. DGI og Dansk Tennis Forbund er klar med de første to moduler af en helt ny grundlæggende padeltræneruddannelse.

De første to moduler af padeltræneruddannelsen afvikles til august i både Aarhus og København. Foto: DGI

Rødekro, Frederikshavn og Køge. Det er blot tre af de mange byer, hvor der inden for den seneste par måneder er etableret padelbaner. Tendensen fortsætter i anden halvdel af 2020, og derfor er behovet for uddannede trænere også stort.

”Dygtige trænere og frivillige ildsjæle er afgørende for udbredelsen af padel. Uanset spillernes niveau, skal niveauet på ham eller hende, der styrer boldkurven, være højt. Det gælder teknisk forståelse, spilforståelse og ikke mindst evnen til at skabe begejstring og fællesskab,” siger Tore Deleuran-Skjold, padelkonsulent hos DGI og Dansk Tennis Forbund.

Han har sammen med kolleger opbygget de første to moduler af den grundlæggende padeltræneruddannelse, der nu for første gang udbydes. Det sker til august hos Match Padel Aarhus og Match Padel Cph. Tilmeldingen er åben nu.

Padeltræner 1 og 2

Padeltræner 1 er et grundlæggende trænerkursus, som går i dybden med trænerrollen, og hvad den indebærer. Der er fokus på de basale tekniske aspekter i padel, så du er klædt på til at komme i gang med at undervise i padel for begyndere i alle aldersgrupper.

I padeltræner 2 tager vi for alvor fat på padel og sportens tekniske og taktiske facetter. Vi kommer rundt om korrekt positionering og slagteknikker, får opbygget en fundamental viden om de taktiske og kommunikative facetter, samt gode øvelser til at tage direkte med ud på banen.

Har du gennemført Tennistræner 1 eller en lignende træneruddannelse tidligere, kan du ansøge om dispensation til at starte på padeltræner 2. Du skal i givet fald kunne fremvise et kursusbevis.

“Vi glæder os til at inspirere og uddanne trænere og frivillige ildsjæle, så vi sammen kan skabe de bedste træningsmiljøer over alt i Danmark,” slutter Tore Deleuran-Skjold.

Dato og sted

  • Lørdag d. 15. august kl. 10-15, Padeltræner 1, Match Padel Cph
  • Søndag d. 16. august kl. 10-18, Padeltræner 2, Match Padel Cph
  • Lørdag d. 22. august kl. 10-15, Padeltræner 1, Match Padel Aarhus
  • Søndag d. 23. august kl. 10-18, Padeltræner 2, Match Padel Aarhus

Læs mere om og tilmeld dig Padeltræner 1 og Padeltræner 2.