Chiquita, tigere og træneruddannelse

Chiquita, tigere og træneruddannelse

Chiquita, tigere og træneruddannelse 2016 1512 Padel i Danmark

Der var fokus på alt fra øvelser, teori, målgrupper og udvikling af træneruddannelsen, da der blev afholdt netværkssamling for padeltrænere hos DGI og Dansk Tennis Forbund i sidste uge.

”Derovre bag hegnet står tigeren. Den er sulten. Så I skal fodre den. Hvad spiser tigeren?”

”Kød!”

”Nemlig! Rigtigt! Jeres bolde er kød. Og de skal serveres med det rigtige kast over hovedet og ramme ind hullet i hegnet. Er I klar, drenge?”

”Ja!”

Du tænker nok næppe, at ovenstående er dialogen mellem fem fuldvoksne mænd. Den ene i trænerrollen. De fire andre agerer drenge i 6-10 års-alderen. Vi er til netværkssamling for padeltrænere i DGI og Dansk Tennis Forbund. Stedet er ProPadel i København, og de 10 trænere er ved at afslutte dagen med den sidste udfordring: De fire grupper har fået et tema hver, som de skal designe en øvelse til. Nogle en fysisk; andre en taktisk, teknisk eller med en særlig målgruppe for øje.

”Vi vil gerne udvikle gode uddannelsestilbud af høj kvalitet til gavn for padelsporten over alt i landet. Vi har allerede både vores inspirationskursus og de to første trin – Padeltræner 1 og 2 – på uddannelseshylderne. Så hovedfokus på dagen var at udvikle indholdet på Padeltræner 3, men samtidig også at hente inspiration og erfaringer fra dygtige og engagerede padeltrænere”, siger Morten Hedegaard, padelkonsulent i DGI og Dansk Tennis Forbund.

Nysgerrighed, leg og udvikling

Til netværket er der udvalgt trænere, der selv har været med på de første grunduddannelser og står som undervisere på netop kurserne og grunduddannelserne.

”Det var vidunderligt at mærke energien på banerne og i teorilokalet. Der blev gået til det hele med nysgerrighed, leg og en lyst for at blive dygtigere, gøre hinanden dygtigere og ikke mindst udvikle træneruddannelsen, så den bliver bedst mulig. Både da det handlede om et teknisk aspekt i et slag, om udviklingsmuligheder i en øvelse, og når der blev leget 6-10-årige knægte, der skal ”slå-kaste” bolde efter tigeren,” fortæller Morten Hedegaard.

Der bliver nu arbejdet videre med indholdet på Padetræner 3, der bliver udbudt første gang sidst på året. Ligesom der også vil blive udbudt flere Padeltræner 1 og 2-uddannelser senere på året.

Læs mere om træneruddannelsen.