DIF godkender padel som aktivitet i Dansk Tennis Forbund

DIF godkender padel som aktivitet i Dansk Tennis Forbund

DIF godkender padel som aktivitet i Dansk Tennis Forbund 2560 1707 Padel i Danmark

Dansk Tennis Forbund har fået en aktivitetsgodkendelse af padel. Således ligger padelsporten fremadrettet officielt under DTF i regi af Danmarks Idrætsforbunds.

Padel er godkendt som aktivitet under Dansk Tennis Forbund af DIF. Foto: Esben Zøllner Olesen

Siden 2016 har Dansk Tennis Forbund (DTF) arbejdet aktivt med at udvikle padelsporten i Danmark. I første omgang blev meget energi lagt i at hjælpe interesserede klubber med at få etableret padelbaner på deres anlæg.

Padel har siden gennemgået en eksplosiv udvikling med et væld af baner i både foreningsregi og i kommercielle centre. Sideløbende har DTF lyttet til medlemsklubberne og øget sit engagement i padel.

Dette er ikke mindst sket i samarbejde med DGI under paraplyen ’Padel i Danmark’, som blev etableret i 2020. Under paraplyen er der nu den fulde palet af tilbud til klubber og spillere i form af turneringer – både individuelle og holdturneringer – træneruddannelse, klubudvikling, træningssamlinger og inspirationskurser målrettet foreninger, der påtænker at få padelbaner.

Senest har bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF) godkendt padel som en aktivitet under Dansk Tennis Forbund. Således ligger padelsporten fremadrettet officielt under DTF i regi af Danmarks Idrætsforbunds.

Tilfredshed med afklaring

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er godt tilfreds med afklaringen om padelsportens tilhørsforhold under DIF-paraplyen.

”I DTF har vi været med på hele padelrejsen og spillet en central rolle i udviklingen af sporten i Danmark – fra den egentlige start for cirka fem år siden, til i dag hvor vi indgår i et spændende og velfungerende samarbejde med DGI under ’Padel i Danmark’. Vi er glade for, at DIF anerkender og bakker op om vores arbejde med at forankre padel i den danske foreningsmodel,” siger Henrik Thorsøe Pedersen

Han understreger, at aktivitetsgodkendelsen fra DIF kommer i forlængelse af medlemsklubbernes opbakning til DTF’s fortsatte satsning i padel ved forbundets seneste generalforsamling.

Henrik Thorsøe Pedersen tilføjer:

”En forankring i den danske foreningsmodel og i DIF-idrætten giver efter vores mening sporten de bedst tænkelige betingelser for at udvikle sig bredt, solidt og langtidsholdbart på tværs af alder, geografi og sociale lag.”

At padel nu er anerkendt af DIF som en aktivitet under DTF betyder det, at ingen andre forbund med padel som aktivitet kan optages i DIF.

”Padelsporten i Danmark og resten af verden har sin egen helt unikke profil. Sporten er præget at mange interessenter, både foreningsbaserede og kommercielle. I DTF ser vi med den nye aktivitetsgodkendelse i hånden frem til at indlede nye og styrke eksisterende samarbejder med alle aktører – danske såvel som internationale,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Lige nu søger Dansk Tennis Forbund en padel-turneringskonsulent. Læs mere om den stilling her.