DIF godkender padel som aktivitet i Dansk Tennis Forbund

DIF godkender padel som aktivitet i Dansk Tennis Forbund

DIF godkender padel som aktivitet i Dansk Tennis Forbund 2560 1707 Padel i Danmark

Dansk Tennis Forbund har fået en aktivitetsgodkendelse af padel. Således ligger padelsporten fremadrettet officielt under DTF i regi af Danmarks Idrætsforbunds.

Padel er godkendt som aktivitet under Dansk Tennis Forbund af DIF. Foto: Esben Zøllner Olesen

Siden 2016 har Dansk Tennis Forbund (DTF) arbejdet aktivt med at udvikle padelsporten i Danmark. I første omgang blev meget energi lagt i at hjælpe interesserede klubber med at få etableret padelbaner på deres anlæg.

Padel har siden gennemgået en eksplosiv udvikling med et væld af baner i både foreningsregi og i kommercielle centre. Sideløbende har DTF lyttet til medlemsklubberne og øget sit engagement i padel.

Dette er ikke mindst sket i samarbejde med DGI under paraplyen ’Padel i Danmark’, som blev etableret i 2020. Under paraplyen er der nu den fulde palet af tilbud til klubber og spillere i form af turneringer – både individuelle og holdturneringer – træneruddannelse, klubudvikling, træningssamlinger og inspirationskurser målrettet foreninger, der påtænker at få padelbaner.

Senest har bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF) godkendt padel som en aktivitet under Dansk Tennis Forbund. Således ligger padelsporten fremadrettet officielt under DTF i regi af Danmarks Idrætsforbunds.

Tilfredshed med afklaring

Formand for Dansk Tennis Forbund, Henrik Thorsøe Pedersen, er godt tilfreds med afklaringen om padelsportens tilhørsforhold under DIF-paraplyen.

”I DTF har vi været med på hele padelrejsen og spillet en central rolle i udviklingen af sporten i Danmark – fra den egentlige start for cirka fem år siden, til i dag hvor vi indgår i et spændende og velfungerende samarbejde med DGI under ’Padel i Danmark’. Vi er glade for, at DIF anerkender og bakker op om vores arbejde med at forankre padel i den danske foreningsmodel,” siger Henrik Thorsøe Pedersen

Han understreger, at aktivitetsgodkendelsen fra DIF kommer i forlængelse af medlemsklubbernes opbakning til DTF’s fortsatte satsning i padel ved forbundets seneste generalforsamling.

Henrik Thorsøe Pedersen tilføjer:

”En forankring i den danske foreningsmodel og i DIF-idrætten giver efter vores mening sporten de bedst tænkelige betingelser for at udvikle sig bredt, solidt og langtidsholdbart på tværs af alder, geografi og sociale lag.”

”Padelsporten i Danmark og resten af verden har sin egen helt unikke profil. Sporten er præget at mange interessenter, både foreningsbaserede og kommercielle. I DTF ser vi med den nye aktivitetsgodkendelse i hånden frem til at indlede nye og styrke eksisterende samarbejder med alle aktører – danske såvel som internationale,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Lige nu søger Dansk Tennis Forbund en padel-turneringskonsulent. Læs mere om den stilling her.