Nomineret til Arla Protein Spillerprisen: Emil Lilleøre

Nomineret til Arla Protein Spillerprisen: Emil Lilleøre

Nomineret til Arla Protein Spillerprisen: Emil Lilleøre 1067 1600 Padel i Danmark

I denne uge præsenterer vi de tre nominerede til Arla Protein Spillerprisen. Prisen skal uddeles for første gang og gives til en spiller, der i særlig grad har udviklet sig eller udmærket sig i padelsporten i Danmark. I dag kan du møde vores anden nominerede: Emil Lilleøre.

Emil blev dobbelt danmarksmester, da han vandt både herredouble og mixdouble ved DM i Padel 2022 – Powered by Arla® Protein. Foto: Morten Olsen

For første gang nogensinde skal Arla Protein Spillerprisen uddeles. Prisen skal bidrage til at sætte spot på en spiller, der i særlig grad har udviklet sig eller udmærket sig i padelsporten i Danmark.

Sammen med Arla® Protein vil Padel i Danmark med prisen hylde de store individuelle præstationer i padelsporten i Danmark, der er med til at tage sporten endnu længere hver dag.

Vinderen kan se frem til en præmiecheck på 10.000 kroner, som skal støtte op om spillerens videre udvikling.

De tre nominerede er udvalgt af en jury bestående af repræsentanter fra Padel i Danmark. Vinderen bliver ligeledes besluttet af juryen.

’Padel i Danmark’ er navnet på DGI og Dansk Tennis Forbunds samlede indsats for at udvikle padelsporten i Danmark.

Nomineret: Emil Lilleøre

Emil Lilleøre er med sine blot 17 år et af de største padeltalenter i Danmark. Han har allerede en lang række flotte resultater på sit CV og har på kort tid gennemgået en stor spillemæssig udvikling. På trods af sin unge alder har Emil formået at bide sig fast blandt de bedste herrerspillere i Danmark.

I sommer startede han som den første padelspiller nogensinde på en ungdomsuddannelse under Team Danmark, der betyder, at Emil kan tage en HF, samtidig med at han kan spille padel på eliteniveau.

Emil drømmer om en fremtid som padelspiller, og det kræver planlægning på både kort og lang sigt. Men netop at det hårde arbejde, han hver dag lægger i sporten, bliver bemærket, er Emil meget beæret over. Det fortæller han, da Padel i Danmark ringer og fortæller ham om nomineringen til Arla Protein Spillerprisen.

”Det betyder vanvittigt meget. Jeg træner benhårdt, så at få den anerkendelse er virkelig stort. Det viser også, at folk udefra kan se, at jeg vil det. Hvis jeg vinder, er der ingen tvivl om, at pengene skal gå til en træningstur til Spanien og træningstimer til en masse udvikling,” siger Emil.

Sigter mod stjernerne

Emil arbejder altid for at blive bedre og dygtiggøre sit spil. Det viser han blandt andet ved at deltage i Padel i Danmarks elitesamlinger. Derudover var Emil den eneste, der ved DM i Padel 2022 – Powered by Arla Protein i juni i Aalborg kunne kalde sig dobbelt danmarksmester.

Emil stillede op i både mix- og herrerdouble og kunne begge gange løfte armene øverst på præmiepodiet. Første med Betina Pedersen ved sin side og dernæst med Tore Deleuran-Skjold. En oplevelse som Emil kigger tilbage på med stor glæde.

”Det var vanvittigt fede rammer deroppe. Enormt fed opvisningsbane nede ved havnen og få lov til at spille to finaler dernede, det var megastort. Supergodt publikum. Så jeg synes, at hele konceptet oppe i Aalborg var vanvittigt fedt.”

Foto: Morten Olsen

Emil har mange store mål for sin fremtid. Han tør tænke langsigtet og er ikke bange for at satse og tro på sine evner – også på lang sigt.

”Jeg drømmer om at spille internationalt og så vil jeg gerne se, hvor langt jeg kan trække det. Og så vil jeg gerne se, om jeg kan komme til at leve af det som spiller. Det ved jeg godt kræver vanvittigt meget og det kræver en top-10 eller top-20-placering. Men jeg stræber gerne efter top-10 i verden på World Padel Tour og så må vi se, hvor langt det rækker efter.”

En vejviser for unge

Emil bruger sin position på særligt sociale medier til at få forrest, når han med hårdt arbejde og dedikation er med til at vise andre unge, hvor langt man kan komme i padel. Han læner sig aldrig tilbage, men bruger alle muligheder for at komme endnu længere i sporten – også uden for Danmarks grænser. Derfor er der ingen tvivl om, at Emil er blandt de tre nominerede.

”Emil er, som det er nu, vores største padeltalent. Han er en vejviser for de unge, der kan se, hvad der kan lade sig gøre. Han er hele tiden opsøgende på at blive bedre og tager tit til udlandet på træningsture. Han er med blandt kandidaterne til herrerlandsholdet i en alder af kun 17 år. Han er en god padelambassadør og et forbillede for særligt juniorerne,” fortæller Tore Deleuran-Skjold, der er padelkonsulent i Padel i Danmark.

I går kunne vi afsløre, at Julia Wiese også er nomineret til Arla Protein Spillerprisen, og i morgen afslører vi den tredje og sidste nominerede. Vinderen vil blive afsløret i de kommende uger.

Om prisen:

Arla Protein Spillerprisen skal bidrage til spiller- og talentudviklingen ved at kaste spotlight på de nominerede spillere og ved at støtte vinderen med præmien på 10.000 kroner.

Vinderen af Arla Protein Spillerprisen er kendetegnet ved flere af nedenstående ting

  • En spiller som har gennemgået en markant udvikling rent spillemæssigt
  • En spiller, som er en god repræsentant for padelsporten og en god rollemodel i sporten
  • En spiller som tør tænke langsigtet og ikke blot er fokuseret på resultater her og nu
  • En spiller, som med sit engagement bidrager til den samlede spiller- og talentudvikling i Danmark
  • En spiller som deltager aktivt i aktiviteter under Padel i Danmark

Prisen skal uddeles for første gang i år. Vinderen vil modtage pris og præmiecheck i spillerens klub af repræsentanter fra både Arla® Protein og Padel i Danmark.