Gør som 16-årige Katrine: Bliv uddannet padeltræner

Gør som 16-årige Katrine: Bliv uddannet padeltræner

Gør som 16-årige Katrine: Bliv uddannet padeltræner 978 796 Padel i Danmark

For en måned siden blev 16-årige Katrine fra Roskilde Tennis Klub uddannet padeltræner på Padel i Danmarks ’padeltræner 1’ og ’padeltræner 2’-kurser i Ringsted. Nu glæder hun sig til at inspirere andre.

19-årige Sophia og 16-årige Katrine (t.h.) fra Roskilde Tennis Klub er blevet uddannet padeltrænere. De har taget kurserne padeltræner 1 og padeltræner 2, der bliver udbudt af Padel i Danmark.

Katrine har trods sin unge alder valgt at tage på Padel i Danmarks padeltræneruddannelse. Hun drømmer nemlig om at inspirere alle i alle aldre til at dyrke en sport, som bygger et fællesskab og samtidig holder dem i gang – og sådan en sport er padel.

Hvorfor vil du være padeltræner? 

”Denne her nye sport, som faktisk ikke er så ny alligevel, dukkede op og mange af mine kammerater og venner begyndte at spille det for sjov. Jeg har selv spillet tennis en stor del af mit nuværende liv (ni år) og uddannet mig indenfor tennis. Jeg opdagede padel, og syntes, det kunne være spændende at prøve. Jeg spillede på ferier med familie og venner – og blev bidt af det.”

Hvad fik du ud af kurserne? 

”Jeg tilmeldte mig padelkursus 1 og 2, fordi jeg gerne vil inspirere alle i alle aldre til at dyrke en sport, som bygger et fællesskab og samtidig holde sig i gang. Jeg kan se, hvor stor effekt og vigtighed det har i min hverdag, og det vil jeg gerne give videre.”

”Kurserne var meget inspirerende, de var brugbare på mange punkter. Alt fra opvarmningsøvelser til teknik. Instruktørerne var gode til at lære fra sig og formidle, hvordan vi senere hen skal gøre det samme. Jeg husker særlig godt de små skridt, man tager fra teknik til senere hen at kunne få bold på, uden at gøre det helt store. En bold, bat og makker er det eneste det kræver, og det er noget, som man virkelig kan gå i dybden med.”

Hvordan håber du, din fremtid som padeltræner kommer til at se ud? 

”Om ikke så længe får RTK (Roskilde Tennis Klub, red.) padelbaner, og har forhåbentlig også brug for nogle uddannede trænere. Det kan Sophia (anden deltager fra Roskilde Tennis Klub) og jeg tilbyde, og det vil vi også meget gerne. Vi vil udvikle vores eget spil, men allermest udvikle andres. Som Sophia også siger, er vi blevet meget begejstrede for padel, og det var padeltrænerkursus 1 og 2, som åbnede mine øjne for det. Vi har tilmeldt os turnering og holdkamp. Vi har tilbudt os til RTK som kvalificerede trænere.”

“Der er så mange elementer i padel, som er interessante at arbejde med og beskæftige sig med. Jeg vil arbejde med padel, fordi det vil være spændende at beskæftige sig med en ny måde at dyrke motion på. Man kan skabe struktur i en træning og få folk til at få en succes med sporten og deres mål.”

Lyder det også som noget for dig?

Læs mere og tilmeld dig vores padeltrænerkurser her.