ØBG Tennis og Padel vinder Arla Protein Foreningsprisen 2023

ØBG Tennis og Padel vinder Arla Protein Foreningsprisen 2023

ØBG Tennis og Padel vinder Arla Protein Foreningsprisen 2023 2560 1707 Padel i Danmark

ØBG Silkeborg Tennis og Padel modtog Arla Protein Foreningsprisen 2023. Bag prisen står Arla® Protein og Padel i Danmark, der hylder det gode, hårde arbejde i de danske foreninger. Det er anden gang, prisen er blevet uddelt.

Der var gang i juniortræningen, da Dorte Klüwer, bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund, kom gående ned af gangen mellem bane 3 og 4 i padelhallen i ØBG Silkeborg Tennis og Padel. I hænderne havde hun en buket blomster og en præmiecheck på 10.000 kroner.

På den ene bane stod Anette Sander Hindsgavl, der er juniortræner og padelansvarlig i ØBG Silkeborg – Tennis og Padels bestyrelse, i færd med at vise en øvelse til sine juniorspillere, da de blev afbrudt af ordene ”Tillykke! I har vundet årets Arla Protein Foreningsprisen.”

Anette Sander Hindsgavl har blandt andet stået i spidsen for skabe den store juniorafdeling i klubben og var tydeligt berørt, da Dorte Klüwer afleverede blomster og check til hende. Da hun havde sundet sig lidt ovenpå den glædelige nyhed, satte hun et par ord på betydningen af at vinde Arla Protein Foreningsprisen 2023.

”Det er fuldstændig fantastisk. Jeg synes, at det er en stor, stor anerkendelse, og den er med til at vise hele Danmark, at padel også er en breddesport – for både børn, voksne, store, små, nybegyndere og rigtig dygtige spillere. Så det betyder rigtig meget og er en dejlig anerkendelse af alt det arbejde, vi har lagt herude. Både af mig og alle de andre trænere og bestyrelsesfolk der er her.”

Dedikerede til fingerspidserne

At valget netop er faldet på ØBG Silkeborg Tennis og Padel til Arla Protein Foreningsprisen skyldes blandt andet klubbens store dedikation for hver dag at gå et skridt længere for at udvikle padelsporten i Danmark.

Den midtjyske klub satser nemlig stort på børn og unge, og derfor tilbydes der træning til alle niveauer og aldersgrupper med forskelligt fokus. Træningstilbuddene har haft så stor succes, at der lige nu er godt 75 børn og unge, som hver uge spiller padel hele året rundet. Foreningen har gjort padel til en idræt i lokalområdet, der bliver dyrket på linje med fodbold, håndbold og badminton.

Foreningen er hovedsageligt båret af frivillige kræfter, og har siden 2020 uddannet mere end ti frivillige trænere til at varetage den ugentlige træning samt camps. Dertil kommer et hjælpetrænerprogram, hvor nogle af klubbens unge medlemmer gennemgår træning og udvikling sammen i forhold til trænerollen og hjælper til på hold sammen med de voksne trænere fast hver uge.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fra venstre: Dorte Klüwer, bestyrelsesmedlem i DTF, Annitta Mosegaard, bestyrelsesmedlem i ØBG Silkeborg Tennis og Padel, Christoffer Hjelm, cheftræner, Anette Hindsgavl, juniortræner og bestyrelsesmedlem i ØBG Silkeborg Tennis og Padel, Lars Houe, bestyrelsesmedlem i ØBG Silkeborg Tennis og Padel og Morten Hedegaard, padelkonsulent i Padel i Danmark

Foruden træningen har ØBG Silkeborg Tennis og Padel flere gange om ugen og på forskellige tidspunkter sociale arrangementer som americano, mexikano med videre, hvor medlemmerne møder hinanden på kryds og tværs og skaber nye bånd.

Der tilbydes ugentlig træning for både kvinder og herrer på alle niveauer. Et tiltag, der startede som kvindepadel for begyndere i 2019, og nu rammer alle. Det særlige fokus på kvinder fra starten har gjort, at kvinderne i dag udgør en fjerdedel af padelmedlemmerne i klubben. Mantraet i foreningen er, at sporten skal være tilgængelig for alle.

”ØBG Silkeborg Tennis og Padel er en forening, der har stort fokus på og succes med at kombinere de sportslige og sociale tilbud. De tænker innovativt og er ikke bange for at afprøve nye idéer. Det gælder både i forhold til det sportslige, men ikke mindst det sociale. Foreningen har formået at skabe et fællesskab, hvor alle føler sig velkomne. Det er ikke kommet af sig selv, men ved at de hver dag lægger kræfter i og arbejder for at udvikle sporten i klubben. Vi er stolte af at kunne overrække Arla Protein Foreningsprisen til ØBG Silkeborg Tennis og Padel,” sagde Dorte Klüwer.

Udover ØBG Silkeborg Tennis og Padel var Randers Tennis og Padel og Albertslund Tennis og Padelklub nomineret til Arla Protein Foreningsprisen 2023.

Om prisen:

Arla Protein Foreningsprisen blev uddelt for første gang i 2022, hvor Holbæk Tennis og Padelklub blev kåret til vinder.

Bag prisen står Arla® Protein og Padel i Danmark, der er gået sammen for at hylde det gode, hårde arbejde i de danske foreninger. Med prisen følger en præmiecheck på 10.000 kroner, som skal gå til vinderforeningens videre udvikling og virke.

I udvælgelsen af vinderen af Arla Protein Foreningsprisen 2022 er der lagt vægt på, at

  • foreningen har et højt aktivitetsniveau, der rammer mange målgrupper – gerne målgrupper, som ellers er underrepræsenteret i idrætten
  • foreningen har været med til at gøre det mere tilgængeligt at spille padel og har været med til at sætte sporten på landkortet
  • foreningen er nytænkende eller er med til at udvikle padelsporten i Danmark med konstruktive løsninger og innovative bud på, hvordan vi i fællesskab kan skabe endnu mere padel
  • foreningen har deltaget aktivt i Padel i Danmarks aktiviteter, fx Træneruddannelsen, Arla Protein-ligaen, andre turneringer m.m.