Albertslund vinder Arla Protein Foreningsprisen 2024

Albertslund vinder Arla Protein Foreningsprisen 2024

Albertslund vinder Arla Protein Foreningsprisen 2024 1200 800 Padel i Danmark

Albertslund Tennis og Padelklub vinder tredje udgave af Arla Protein Foreningsprisen. Bag prisen står Arla® Protein og Padel i Danmark, der hylder det gode, hårde arbejde for padelsporten i de danske foreninger.

Fra venstre: Joakim Thörring, bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund, Oliver Hansen, juniorpadeltræner, Jamie Tolstrup, juniorpadeltræner, Lennart Bjerring, formand i Albertslund Tennis og Padelklub og Morten Hedegaard, padelkonsulent i Padel i Danmark

Regnen piskede ned torsdag eftermiddag, og det betød, at årets sidste juniortræning i padel måtte aflyses. I stedet var juniorerne samlet i klubhuset til snacks og hygge, da Joakim Thörring, bestyrelsesmedlem i Dansk Tennis Forbund, kom gående ind i tennis- og padelklubben i Albertslund. Med sig havde han en buket blomster og en præmiecheck på 10.000 kroner.

Han skulle nemlig overbringe den glædelige nyhed, at Albertslund Tennis og Padelklub er vinder af Arla Protein Foreningsprisen 2024.

”Albertslund Tennis og Padelklub har på imponerende vis formået at styrke fællesskabet og skabe en sportslig platform, hvor både nye og erfarne spillere kan mødes og udvikle deres passion for padelsporten. Med klubbens dedikation til at fremme padel og deres evne til at inkludere alle, har de skabt et fantastisk eksempel på, hvordan man kan engagere lokalsamfundet og skabe gode, varige relationer gennem sport. Derfor er vi utroligt glade for at kunne overrække Arla Protein Foreningsprisen 2024 til Albertslund,” sagde Joakim Thörring om årets vinder.

Til at modtage prisen var blandt andre klubbens formand Lennart Bjerring samt juniortrænerne Oliver Hansen og Jamie Tolstrup.

Fokus på fællesskab

Siden etableringen af deres første padelbaner i foråret 2022 er medlemstallet er vokset fra 210 til 430 på blot to år i Albertslund.

Foreningen har haft særligt fokus på at tilbyde aktiviteter for grupper, som ellers ofte står uden for foreningslivet. Blandt andet har børnefamilier, seniorer og borgere, der af økonomiske årsager ikke har haft mulighed for at benytte private padeltilbud, haft gavn af de nye baner. Klubben har nu planer om at udvide med yderligere to baner i efteråret 2024 i samarbejde med Albertslund Kommune.

Hos formanden i Albertslund vækker prisen stor begejstring og er med til at holde liv i de mange idéer og visioner for klubben.

”Det betyder rigtig for vores forening og de frivillige. Der er rigtig mange aktiviteter i gang, der har aktiveret mange medlemmer, frivillige og bestyrelse. Prisen er en stor anerkendelse for alt det arbejde, der er lagt i det. Og ikke mindst en anerkendelse af, at vi har haft succes med det, vi har lavet, og de mål vi har haft. Så det er et stort skulderklap,” sagde Lennart Bjerring.

Dedikeret til udvikling for små og store

Ud over de fysiske faciliteter har klubben også haft fokus på udvikling. Seks padeltrænere er blevet uddannet hos Padel i Danmark, og klubben tilbyder træning til alle niveauer – fra begyndere til øvede og juniorer.

To af dem er juniortrænerne 19-årige Oliver Hansen og 18-årige Jamie Tolstrup, der også er en del af Padel i Danmarks juniorpadelnetværk. Begge var glade og stolte over at det arbejde, som de lægger i klubben, bliver bemærket.

“Det er rigtig fedt at have været med til at skubbe klubben endnu længere frem, efter vi har fået padel. Vi har fået god feedback på vores træninger, så det er fedt at være med til at gøre en forskel, og gøre at børnene har det sjovt, og de voksne udvikler sig,” sagde Oliver Hansen og blev bakket op af Jamie Tolstrup:

“Vi er glade for at modtage prisen, men vi gør det fordi, vi selv synes, det er skidesjovt at spille padel, og sjovt at være med til at give noget videre. Vi har fået fortalt, at der er mangel på padeltrænere, og det vil vi gerne være med til at gøre noget ved.”

De mange træningstilbud har ikke kun tiltrukket nye padelspillere, men også aktiveret de eksisterende tennisspillere, hvoraf flere har taget padel til sig som et alternativ eller supplement til tennis. Klubben har skabt arrangementer, hvor medlemmerne mødes både på og uden for banerne. Et af de mest populære events er “Cocktail Padel og Tennis”, hvor deltagerne kombinerer sport og socialt samvær – en aktivitet, der har styrket fællesskabet mellem padel- og tennisspillere.

Udover Albertslund Tennis og Padelklub var Erritsø Tennis & Padel og Hedehusene Tennis og Padel Klub nomineret til Arla Protein Foreningsprisen 2024.

Om prisen:

Arla Protein Foreningsprisen uddeles for tredje gang.

Tidligere i år har alle haft mulighed for at indstille kandidater til prisen. Repræsentanter fra Padel i Danmark, Dansk Tennis Forbund og DGI’s fælles indsats for padelsporten i Danmark, har udpeget tre nominerede og den endelige vinder.

Bag prisen står Arla® Protein og Padel i Danmark, der er gået sammen for at hylde det gode, hårde arbejde i de danske foreninger. Med prisen følger en præmiecheck på 10.000 kroner, som skal gå til vinderforeningens videre udvikling og virke.

I udvælgelsen af vinderen af Arla Protein Foreningsprisen 2024 er der lagt vægt på, at

  • foreningen har et højt aktivitetsniveau, der rammer mange målgrupper – gerne målgrupper, som ellers er underrepræsenteret i idrætten
  • foreningen har været med til at gøre det mere tilgængeligt at spille padel og har været med til at sætte sporten på landkortet
  • foreningen er nytænkende eller er med til at udvikle padelsporten i Danmark med konstruktive løsninger og innovative bud på, hvordan vi i fællesskab kan skabe endnu mere padel
  • foreningen har deltaget aktivt i Padel i Danmarks aktiviteter, fx Træneruddannelsen, Arla Protein-ligaen, andre turneringer m.m.