Padel på tværs i Køge

Padel på tværs i Køge

Padel på tværs i Køge 2016 1512 Padel i Danmark

I Køge er tre parter gået sammen om at etablere og drive Køge Padel Center. Målet er at skabe fællesskaber og masser af aktiviteter for de mange målgrupper, der kommer på anlægget. De har også etableret Køge Padel Klub, som er kommet flyvende fra start – og der er allerede planer om at udvide anlægget.

”Ih altså, den er irriterende den serv”, kommer det med et grin fra bane to, hvor to kvinder og to mænd er i fuld gang med et hyggeligt slag padel. På bane 1 står tre spillere ved en regnvåd glasvæg og lytter til træneren, der gør dem klogere på, hvordan benene skal arbejde, så væggen bliver deres ven, og de får det bedst mulige slag.

Det er onsdag formiddag. Regnen siler stille ned over de to padelbaner i Køge. De fire spillere på bane 1 er fra Firmaidrætten i Køge, mens de tre spillere på bane 1 er medlemmer af Køge Padel Klub, der spiller i Køge Padel Center ved Ravnsborghallen.

Det er netop tre parter, der er gået sammen om at få padel til Køge, i en ret unik konstruktion.

”Køge Badminton Klub, Ravnsborghallen og Firmaidrætten i Køge har etableret Køge Padel Center. Vi har lavet en samarbejdsaftale, hvor vi har investeret lige meget og ejer lige meget”, fortæller Kenneth Sverker Nilsson, der er en af initiativtagerne og formand i Køge Padel Klub.

Køge Padel Klub er en selvstændig underafdeling i Køge Badminton Klub og har sit eget udvalg og formand, som arbejder med aktiviteter for padelklubbens medlemmer. Firmaidrætten i Køge kan også benytte anlægget til blandt andre deres seniorer i formiddagstimerne eller de lokale virksomheder. Og endelig står Ravnsborghallen, der er selvejet, for driften af hele anlægget. Også padelbanerne.

”Vi gør meget ud af, at det skal være ordentligt og attraktivt at komme her. Glasvæggene skal vaskes. Vi har indkøbt en løvstøvsuger, så vi altid har rene baner. Vi har bad, omklædning og cafeteria, så du kan købe mad og drikkevarer, efter du har spillet. Vi kan tilbyde stemningen og få skabt den kultur, der skal være. Det skal være en god oplevelse, når du har været her,” siger Kenneth Sverker Nilsson.

Gå sammen med andre og bliv medejer

Han fortæller, at de tre parter har lavet en klar aftale om samarbejdet, og hvordan midlerne skal fordeles og bruges.

”60 procent af indtægterne går til videreudvikling af vores faciliteter i Køge Padel Center. Ca 10 procent går til omkostninger, mens 30 procent bliver delt i tre og går tilbage til de tre parter og dermed foreningerne,” forklarer formanden og fortsætter:

”Mit råd til andre foreninger er, at I skal gå ind og blive medejere. Vi er motiveret som forening og klub til at få gang i aktiviteter, men også motiveret i at få gang i centret og faciliteterne og få reinvesteret midlerne tilbage i foreningerne. Gå sammen med andre foreninger om ejerskabet. Padelspillere kommer alle mulige steder fra, så andre foreninger kan godt have interesse. Og så få lavet samarbejdsaftalen om driftsomkostninger og fordelingen af midlerne. Den aftale skal være klokkeklar.”

Læs også: Padel og tennis i skøn forening

Tryk på banerne

Banerne blev indviet i juni 2020, og de har været velbesøgte i det første halve år.

”Vi har 690 registrerede profiler i vores system. Af dem har 75 procent spillet. Banerne er åbne fra klokken 5 om morgenen til klokken 22 om aftenen hver dag, og vi har haft en belægningsprocent på 40. Endda stigende i oktober og november,” forklarer formanden.

Selve Køge Padel Klub har været i gang fra oktober. På den første måned rundede de 50 medlemmer. Medlemskab hos Køge Padel Klub koster 300 kroner om året. Så kan du deltage i aktiviteter og holdturnering. Og medlemmer af Køge Badminton Klub eller Firmaidrætten Køge får 15 procents rabat på et årskort til Køge Padel Center.

Klubtræning og flere baner

”Vi vil gerne det der med at “gå til padel”. Vi skal have skabt nogle faste dage, som vi kender fra badminton, hvor der er træning nogle faste dage”, siger Kenneth Sverker Nilsson.

De har via tilskud fra DGI og DIFs foreningspulje fået gang i træningsaktiviteter. De har kørt sommerferieaktiviteter på tværs, hvor børnene både prøvede kræfter med badminton, soft tennis, bordtennis og padel. De har tilknyttet uddannede trænere, der kan tilbyde de mange nye padelspillere træning.

”Folk er engagerede. De lytter og har lyst til at lære. Næste opgave er at få flere ildsjæle til at køre aktiviteter for børn, unge og familier. Vi prøver at få skabt et netværk, som er med til de her arrangementer på tværs af idrætsaktiviteter. Nogle spiller padel, mens andre er i springcentret eller i hallen,” fortæller formanden og løfter lidt af sløret for fremtidsdrømmene:

”Næste step er en bane nummer tre, der skal være overdækket. Vi håber, den står der i første halvår 2021. Og på sigt drømmer vi da om flere baner. Måske indendørs.”

Læs også: Kvinder og familier strømmer til padel i Jægerspris