Kvinder og familier strømmer til padel i Jægerspris

Kvinder og familier strømmer til padel i Jægerspris

Kvinder og familier strømmer til padel i Jægerspris 960 720 Padel i Danmark

Girl Power Padel Camp, Familie Padel og intro’er for juniorer og veteraner. Jægerspris Tennisklub har med mange typer af aktiviteter fået gang i deres nye padelbaner og fået fat i målgrupper, klubben tidligere har haft svært ved at tiltrække. På mindre end et halvt år er medlemstallet vokset fra 60 til 150 medlemmer.

Solen kæmper for at få det sidste dug af glasvæggene på de to padelbaner. Det er søndag formiddag. Klokken er kvart i ni. Blå himmel. Vindstille. En flot oktoberdag i Jægerspris Tennisklub. Weekenden før stod den på Girl Power Padel Camp. I dag er der Familie Padel og intro for nye på programmet.

”Efter vores Girl Power Padel Camp i søndags er der 8-10 kvinder, der har meldt sig ind. Vi har lavet to facebookgrupper kun for kvinder. En for begyndere og en for de lidt mere øvede. Så de kan finde nogle at spille med. Der har allerede i løbet af ugen været aftalt at mødes og spille”, fortæller Lars Brinch, formand i Jægerspris Tennisklub.

Girl Power i Jægerspris

Det er hans idéer med de mange intro-aktiviteter. Også en Girl Power Padel Camp. Som blev til to. For der var så meget power i tilslutningen i ugen op til, at Lars Brinch måtte oprette en camp mere.

”Jeg tror aldrig, vi har haft så mange kvinder på vores anlæg på samme tid. 30 kvinder var med på vores Girl Power Padel Camps. Lige fra juniorer til veteraner. Både eksisterende medlemmer og en del nye udefra. Det var dejligt at se det liv på banerne og fire rigtig gode timer”, siger formanden og fortsætter:

”Vi har etableret to padelbaner, fordi vi havde svært ved at tiltrække nye medlemmer, specielt familier og kvinder. Det er netop disse to grupper, der strømmer til klubben nu, hvor der er kommet padel”.

Læs mere: Padel og tennis i skøn forening.

Masser af padelambassadører

Flere af intro-aktiviteterne er støttet via midler fra DGI og DIFs sommerpulje. Til udstyr og aflønning af en uddannet padelinstruktør. Klubben har også haft 20 deltagere med på DGI og Dansk Tennis Forbunds inspirationskursus, hvor formålet er at klæde foreningen på til deres nye aktivitet. Et par pige-juniorspillere. Voksne mænd og kvinder. En flok veteraner, der spiller fast tennis i formiddagstimerne. Og så lidt nøje udvalgte personer fra lokalsamfundet med fint potentiale til at løfte ambassadørrollen og kunne tiltrække nye medlemmer. På den måde fik Jægerspris Tennisklub udklækket 20 nye padelambassadører.

Banerne åbnede i juni 2020, og formanden er ikke i tvivl om, hvilken betydning padel har haft som ny aktivitet i klubben.

Padel fanger familier, unge og kvinder

”Vi har fået vendt en negativ udvikling til en virkelig positiv udvikling. Vi er gået fra 60 medlemmer, 40 seniorer og 20 juniorer, med faldende tendens, til at have passeret 150 medlemmer nu med ny tilgang hver uge. Det smitter af på hele klubben, og der er endnu mere liv på anlægget nu”, siger Lars Brinch og slutter:

”Skulle jeg give et godt råd til andre foreninger, der overvejer at etablere padel, vil jeg sige, at I skal springe ud i det. Se det som en ny aktivitet i jeres forening. I vores tilfælde har vi nu både tennis og padel til vores medlemmer. Padel får fat i familier, unge og kvinder. Vend skepsissen til nysgerrighed”.

Nysgerrigheden i Jægerspris Tennisklub har været stor. Og er det stadig. Inden længe runder de 100 nye medlemmer på et halvt år. Duggen på glasvæggene har nu tabt kampen til solen denne søndag formiddag. Med den hastigt voksende medlemstal vil det snart være medlemmerne, der skal kæmpe om at komme til på de populære padelbaner.

Læs mere: Tomme flasker til den nye padelbane