Padel i formidabel fremgang

Padel i formidabel fremgang

Padel i formidabel fremgang 2560 1920 Padel i Danmark

2020 har været et banebrydende år for padelsporten i Danmark. DGI og Dansk Tennis Forbund gør status på et hæsblæsende år med Padel i Danmark – og kigger frem mod, hvad det nye år byder på.

 Foto: Esben Zøllner Olesen

Det kan godt være, at coronavirus har sat sit præg på 2020 og har betydet, at mange ting er blevet rykket, aflyst eller gjort på helt andre måder. Men udviklingen af padelsporten i Danmark har coronavirussen ikke kunne holde tilbage.

”Naturligvis blev padel også ramt af nedlukning både indendørs og udendørs i løbet af året, ligesom flere turneringer måtte rykkes. Til gengæld har vi haft fuldt tryk på vores fokusområder: Klubudvikling og faciliteter, uddannelse, turneringer og træningsmiljøer,” siger Emil Bødker, direktør i Dansk Tennis Forbund.

Baner bliver til virkelighed

I 2020 har DGI og Dansk Tennis Forbund arbejdet sammen om at udbrede og udvikle padel i et fællesskab kaldet ”Padel i Danmark”. Og det arbejde fortsætter i 2021. I tæt samspil med foreninger, centre, kommuner og andre relevante samarbejdspartnere.

”Vi har fået sat et yderst kompetent padelteam sammen, der i løbet af året har arbejdet med fokusområderne. I tæt samspil med de mange kompetencer fra kolleger i DGI og Dansk Tennis Forbund, så vi bringer de bedste folk i spil, hvad enten det handler om uddannelse, foreningsudvikling eller turneringer,” siger Jesper Munk, idrætsansvarlig for padel hos DGI, og fortsætter:

”Vi har været på masser af fysiske foreningsbesøg og holdt mange online foreningsbesøg, hvor vi i samspil med foreningerne har arbejdet med etablering af baner, fundraising og aktivitetsdelen. Mange foreninger har arbejdet målrettet med deres padelprojekter, og det er dejligt at se, banerne bliver til virkelighed. Vi ser allerede nogle flotte resultater ude i foreningerne, og vi er klar til at understøtte det gode arbejde derude i 2021.”

Læs mere om træneruddannelser

Antallet af baner i Danmark er fordoblet i 2020, så der nu er mere end 200 baner. Udviklingen ser ud til at fortsætte i 2021. Og banerne er populære. De tiltrækker mange nye medlemmer i foreningerne, og i det hele taget masser af aktive danskere på banerne hos både foreningerne og de private centre.

Mere uddannelse og flere turneringer

”Med de mange baner og den store interesse er der også brug for dygtige, uddannede trænere. Vi har i 2020 skabt de første trin på vores træneruddannelse, og det er fantastisk at se den store interesse for den. Vi har fokus på at udvikle uddannelsestilbuddene yderligere i 2021,” siger Emil Bødker.

Også på turneringsfronten har der været gang i både holdturnering og Dansk Padel Tour. Det fortsætter i det nye år, hvor der også arbejdes på nye turneringsaktiviteter lige fra mindre, lokale motionistturneringer til større turneringer for de bedste.

Læs mere: Kvinder og familier strømmer til padel i Jægerspris